Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért nem eszik a 4 hónapos...

Miért nem eszik a 4 hónapos babám? Bővebben a leírásban.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Első gyermekes anyuka vagyok, a kisfiam 4 hónapos múlt. 2 hete kezdtük el a hozzátáplálást és ezidáig minden rendben is ment, naponta egyszer eszik 100gramm almát, ma viszont hajnal óta szenvedünk,mert öklendezik a cumisüvegtől és az almából is csak 3-4 kanállal fogad el. Folyamatosan rágja és cuppogtatja a kezét, cumit elfogadja, attól nem öklend, viszont a cumisüvegtől igen. Mi történik a babámmal? Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve,mert idáig 150-180ml tápszert evett egy evésre.
2023. ápr. 17. 16:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
74%

#20. Igen, bizonyára ez "miben érint ez engem, saját dolga" a hozzáállás vezet a csomagtartós meg hasonló tragédiákhoz is.

Persze, úgy csinálja, ahogy akarja.

De nehogy már bűn legyen egy anonim oldalon felhívni a figyelmét arra, hogy épp most alapozza meg a gyermeke felnőttkori emésztőrendszeri problémáit, és hogy az orvosa nem kimondottan "up to date", ha finoman akarunk fogalmazni...

Vagy ha mégis úgy dönt, hogy a régi, jól bevált dolgokban hisz, akkor meg fogzásra jó szívvel tudom ajánlani az alábbiakat:"A fogzás okozta sírás és nyugtalanság csillapítására szintén számtalan módszert bevetettek. Farkas fogával dörzsölgették, nyúlvelővel, pálinkával, levágott kakas taréjából kifolyó vérrel kenegették. Ha egyik sem használt, száraz kenyeret, templomkulcsot vagy szalonnabőrt adtak a gyermek kezébe, hogy ezeket rágcsálja. Végső esetben pedig orvoshoz fordultak, aki bemetszette a fogínyt."

2023. ápr. 18. 12:11
 22/26 anonim ***** válasza:
63%
Ja,aki tájékozottabb mint a maradi gyerekorvos,aki olyan badarságot tanácsol székrekedésre,hogy adjunk a gyereknek 4 hónaposan savas gyümölcsöt,az rögtön ősanya.Nincs több hozzáfűzni valóm, akkor kérdezd a nagyon okos orvosokat hogy miért csinálja.De jobban járnál,ha inkább keresnél egy normális gyerekorvost.
2023. ápr. 18. 12:19
 23/26 anonim ***** válasza:
51%

"Kizárólag szoptatott csecsemők esetében kb. hat hónapos kortól vezessük be a szoptatás mellé a kiegészítő táplálást, mivel ekkor a kizárólagos anyatejes táplálás már nem fedezi a gyermek igényeit. Tápszeres gyermekek esetében a kiegészítő táplálás bevezetése már 4 hónapos kortól fokozatosan megkezdhető.

Érdemes mindig a csecsemő fejlettségét, érettségét szem előtt tartani a hozzátáplálás megkezdésének időzítésekor. Érettségre utal, ha egy csecsemő már stabilan ültethető, érdeklődik az ételek iránt, nyúl értük, szájához emel tárgyakat. Ebben segít, ha a csecsemő hozzátáplálásának bevezetése a családi közös étkezésekkel együtt történik, természetes folyamatként illesztve a család életébe."

A Bethesda oldalán olvasható...

2023. ápr. 18. 12:39
 24/26 anonim ***** válasza:
64%
19# vagyok. Kemény,hogy lepontoztatok,mert szerintem minden szülőnek a saját döntése,hogy 4-6 hónap között mikor kezdi a hozzátáplálást.... 21#-es atya ég ne keverjük már ide a csomagtartós esetet....érzed a különbséget a kettő között azért remélem. Én sem tartom helyesnek,hogy ilyen korán kezdi egy-két ember,de az ilyen kérdéseknél leírja vagy 7 ember ugyanúgy,hogy korai,meg 6 hónapos korig ráér,a kérdezők általában visszaírják,hogy de orvosi utasításra csinálják hogy de ők akkor is így csinálják,ne szólj bele,miegymás. Ha az orvos azt mondaná,hogy 6 hóig ne kezdjék,de ő akarná akkor is elkezdené 4 hónaposan,mert neki ne mondja meg senki se. Ezért gondolom,hogy igazából nincs értelme,mert mindenki úgy is úgy csinálja,ahogyan ő akarja. Az almásra meg azért mosolyogtam,mert a mi gyerekorvosunk is mond érdekes dolgokat,le lettem tolva,mert 7 hónap előtt pár nappal elkezdtem bevezetni a glutént és hogy azt csak 8 hónapos kortól szabad. Na most elkezdtem utánaolvasni szakmai dolgokat,stb.,mert értetlen voltam és úgy érzem jól csináltam,úgyhogy nyilván nem az orvos tanácsát fogadtam ebben meg,mert szerintem baromság,ennyi. Ő például a halra is azt mondta,hogy 1 éves kor közeléig ne adjak meg még sorolhatnék dolgokat. Mondjuk lehet nincs éppen oka amúgy,de azért utánajárnék annak,miért van az,hogy a 101. tápszer is székrekedést okoz. De ez én vagyok,én szeretem tudni ezeket. Amúgy én mint eü.-s tisztelem az orvosok tudását,de ők is többfélék,sokan nem követik az új elveket se,elavult dolgokat mondanak,van saját véleményük és úgy tanácsolnak. Nálam mondjuk ott leírta magát a gyerekorvos,amikor többször is jártunk,a csípőjére minden alkalomra azt mondta,hogy rendben van,védőnő is,hogy szintén,én éreztem hogy valami pedig nem jó,de úgy voltam vele én vagyok a paramami meg ők is ezt sugallták. Más okból mentünk dévényre,ott a gyógytornász is azt mondta,hogy van kötöttség,a gyerekorvos erre,hogy márpedig nincs. Majd jött a csípőszűrés,ahol kiderült a sebészeten,hogy de van kötöttség,ami rendeződött terpeszpelenkára és tornára,de azért vicc picit,hogy hány ember megnézte és egy sem érzett semmit. Ezt csak mellékesen,hogy nem mindig szentírás amit mondanak,ők is emberek ugyanúgy. Egyébként nekem volt ismerősöm,aki azt mondta,hogy a doki utasítására kezdte el pont ahogy betöltötte aznap a 4 hót a hozzátáplálást,de utána bevallotta,hogy a doki nem is mondott ilyet,csak ő akarta így. :D Csak félt,hogy mit mondanak majd.
2023. ápr. 18. 15:23
 25/26 A kérdező kommentje:
SBO-n ültem vele több,mint 2 órája,mikor kiírtam a kérdést,mivel féltem,hogy kiszárad. Kórházban nézte meg egy választott gyermekorvostól független másik gyermekorvos. Nem tudtam mire számítsak vagy más is volt-e már hasonlóan, ezért tettem fel a kérdést. Dentinox-szal kellett kenegetnem az ínyét reggel-este, köztes időben dologélt kapott és rá 10-15 percre kért is enni, bár elsőre csak 80-90ml-ket,de fokozatosan szokott vissza. Mára lekopogom a teljes adagokat eszi, viszont patakokban ömlik a nyála és éjszaka is sokszor sír fel. De majd csak kibújik a foga. Elnézést kérek a lekezelő kommentekért,de pont én vagyok az az anya,aki mindentől is fél és minden miatt kikér legalább 50 véleményt,hogy nehogy baja legyen. Emiatt nem vettem túl jó néven a bántásokat az alapból is idegörlő helyzetben. Nem veszélyeztetem a gyermekem,hiszen endometriózis műtéttel 3 év sikertelen próbálkozás után jött ő össze, így minden pillanatban hálát adok érte. Sajnos szoptatni sem tudtam csak 1 hónapig,mert kialakult a méhemben a császármetszés helyén egy niche, emiatt folyamatos bő vérzéseim voltak és kórházba kerültem. Onnantól kezdődött a kálvária,hogy az összes tápszertől rosszul volt, hasa fájt, székrekedés és társai. Orvostól orvosig, gasztros, allergia vizsgálatok, tápszer cserék ilyen-olyan cseppek, probiotikumok stb. Ez a mi kis történetünk. Tegnap töltötte az 5 hónapot, tartalmas időszak volt idáig is.
2023. ápr. 20. 08:53
 26/26 anonim ***** válasza:
24# Ez így tök korrekt kérdező. Kitartást! Örülök,hogy eszik szépen újra.
2023. ápr. 20. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!