Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért sír etetés közben?

Miért sír etetés közben?

Figyelt kérdés

Kislányom 6 hetes most és kb 2 hete sír etetés közben. 100-120ml tápszert eszik nagyjából 3 óránként, éjszakát végig alussza (Milumil prosyneo ha start) 2szer szoktam büfiztetni, első büfiig semmi baj de utána minden szívásnál sír de közbe meg enne is. Most vasárnap vér is folyt ki a szájából nem tudom mitől, voltunk sürgősségin de nem találtak semmit se. Nem tudom hogy volt e köze az evés közbeni síráshoz de azota nem fordult elő. Gyerekorvos írt fel masik tápszert (Milumil komfort ha). Tegnap este óta azt kapja de most megint sír etetés közben.

Ez hasfájás lenne? Vagy valami más?

2022. dec. 7. 18:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Refluxra esetleg nem gyanakszik a gyermekorvos? Nálunk volt a sírás mellett jelentős bukás is, egy baráti pár babájánál viszont csak a sírás evés közben. Náluk a reflux mellett tejérzékenység is kiderült a gasztroenterológusnál.
2022. dec. 7. 18:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém csak jajgat és a hasfájás miatt. De ez a vér dolog nagyon ijesztő.
2022. dec. 7. 18:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Refluxra gondoltam én is. Nagy mennyiséget nem bukik vissza de lehet a nyelőcsövét marja és azért sír minden nyelésnél. Mivel még csak 1 napja eszi az új tápszert igy várok pár napot aztán ha nem javul szólok az orvosnak megint.
2022. dec. 7. 19:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Korhazba amugy vettek vért tőle, abból kiderülne ha tejérzékeny nem? Mert a véreredménye rendben volt.
2022. dec. 7. 19:04
 5/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor derül ki a tejérzékenység,ha kifejezetten arra vizsgálták a vérét.

Márpedig a sürgőn csak alap vérképet néznek.

Tejérzékenység kivizsgálásához gasztroenterológushoz vidd! Az megvizsgálja refluxra is.

2022. dec. 7. 21:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Hanyas a cumi feje? Nem az töri fel a kis ínyét?
2022. dec. 19. 15:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Mam 0-al etettem 1 hónapos koráig, utána 1essel, próbáltam 2sel is abbol meg nagyon ömlik. Egyébként a helyzet változatlan sőt rosszabb de vér azóta nem fordult elő. Mar nagyon nehezen tudom megetetni folyton csak sír. Orvos annyit mond csak hogy túl etetem biztos azért.
2023. jan. 12. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Biztos nem az a baj. Keress másik orvost!
2023. jan. 12. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!