Háziorvos ki tudja írni emelt támogatással a Milumil pregomint vagy a peptit?
Nekünk a peptit nem írta ki arra hivatkozva, hogy ahhoz komoly gastroenterológiai kivizsgálásra lenne szükség és csak feleslegesen stresszelné vele a babát, mivel mire meg lenne az eredmény és a szakvélemény, addigra kbki is növi azt, az érzékenységet, ami miatt kellene neki a pepti. Mivel mástól fájt a hasa, így mi inkább kifizettük a pepti teljes összegét.
De amúgy lehet, hogy ez orvos függő is. Hallottam olyat kismamás csoportban, hogy felírta az orvos kérdezés nélkül.
A fiam 2020ban született és, ha jól emlékszem akkor a háziorvos 50%-os támogatassal írta fel a Peptit. Aztán amikor eljutottunk a gasztróshoz ő mondta, hogy a háziorvos fel tudja írni 90%-os támogatással 1 éves koráig. Mondtam, hogy nem így írta fel, csak 50et adott. Csodálkozott a doktornő és inkább adott javaslatot ami alapján a háziorvos tuti 90el írja fel. Most voltunk kontrollon és közben megszületett a kistesó. Másik doktornő volt (helyetessítette a miénket), kérdeztem, hogy ha esetleg kell tápszer a kicsinek akkor vele hogy legyen. Mondta, hogy alapból Peptivel/Pregominnal kezdjük ne szivassuk mással mert nála is fennál az érzékenység esélye (nagyon terhelt a család minden ágon, kb mindenki tej-glutén érzékeny) és, hogy a háziorvos majd felírja nekünk 90 %-os támogatással 1 éves koráig javaslat nélkül. Mondtam, hogy nálunk nem írta fel. A helyettes dokinő is nézett egyet, hogy pedig fel kellene írnia....de mindegy, ha kell tartósan tápszer menjünk el hozzájuk és majd adnak javaslatot.
Egyebként meg az volt a "komoly gasztroenterológiai kivizsgalás" amire a javaslatot kaptuk, hogy elmondtam, hogy a babának fáj a hasa más tapszetől és kiüteses lett, meg ugye kb mindenki érzekeny a családban. Nem volt, se vérvetel, se egyéb maceralás. Simán megadta a javaslatot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!