Vízköves volt a vízforraló. Ebben csinaltam tápszert 5 napos újszülött babámnak. Baja lehet tőle? Többi lent.
Én is vízforralót használtam. Semmi baja sem lesz.
2dl ecetet tegyél bele , öntsd fel 2dl vízzel még és forrald fel
Szépen leszedi a vízkövet
Utána most át vagy 2xer és kész is
De nyugi semmi baja sem lesz
A csapvizet kell forralni a babavizet elég mikrózni
Vízkőtől nem lesz baja, az kicsapódott ásványi só. Forralni viszont azért kell, mert a csapvízben lehetnek baktériumok. De nem lesz baja, csak máskor forrald fel rendesen, aztán persze várd meg, amíg kihűl.
Hagyd cicin a babád, ameddig csak akarja. Ez ilyenkor nonstop etetést jelent szinte, de pont ettől lesz tejed. Azaz minél többet szopik a baba, az üzeni a testednek, hogy következő alkalommal többre van szükség. De nem megy egyik pillanatról a másikra, így mindig kell pár nap, amíg utoléred az étvágyát. Te is igyál sokat :) Újszülöttek etetése akár 40 perc is alkalmanként és simán másfél-kétóránként kérhet enni.
Ha akarsz szoptatni, akkor ne adj neki cumisüveget, mert az megzavarhatja. És olvass utána.
Fejésre sosem jön annyi, mint amennyit a baba tud kinyerni. Pláne honnan lenne még, ha már etetted? Ha le akarod mérni, mennyi tejed van, kölcsönözz mérleget (védőnő segíthet) és mérd a babád pár napig minden etetés előtt és után (még ugyanabban a pelenkában), vond ki és megkapod, mennyi ment be. Aztán csinálj egy átlagot, mert nem ugyanannyit esznek egy-egy alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!