Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Ki hogy készítí el a tápszert?

Ki hogy készítí el a tápszert?

Figyelt kérdés

Mindig forralsz vizet ha csinálod vagy előre leforralod és azt használod?Ha menni kell hosszabb útra,hogy oldod meg az elkészítését vagy hordozását?

3hetes babám van sajnos 100%tápszeres és tegnap is mentünk a védőnőhőz éhes lett nagyon sírt aztán mondta a védőnő,hogy legközelebb legyen nálam tápszer.De nem tudom,hogy lehet kivitelezni.Napközbe úgy,szoktam csinálni neki a tápszert,hogy reggel forralok vízet neki és azt használom neki mikoroba melegítve de szerintem ezt se így kéne csinálnom szóval tanácsot szeretnék kérni ki,hogy csinálja.Válaszokat előre is köszönöm.

2022. febr. 15. 08:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
36%
Sterilizálástól csak gyenge lesz a baba immunrendszere. Én mindig csak elmosogattam a cumisüveget és még él a gyerekem, nem is beteges.Másfél év alatt egyszer volt csak beteg.
2022. febr. 16. 00:48
 12/12 anonim ***** válasza:

Csapvizet forralunk, általában esténként (24 óra alatt elfogy a mennyiség). Ezt utána mikrózzuk adagonként, ahogy kell. A babám néha egy órán belül 2x eszik a jelenlegi adagjából, így addig termoszba (sima DM-es, de nagyon jó) rakom a tápszert. Ha valamiért úgy gondolom, nem evett akkor épp eleget de bealudt, hűtőbe rakom, és ha 1.5-2 órán belül megébred, megmelegítem megint (a mi tápszerünket is 2 órán belül fel lehet használni).

Ha megyünk valahova, melegebbre készítem a tápszert és vagy bele a termoszba, vagy a pelenkázótáskában is van olyan zseb, ami hőszigetelt. De ha megyünk oltásra avgy védőnőhöz, én is úgy időzítem, hogy előtte egyen. Mivel még csak 11 hetes, nagyobb utakra nem viszem, majd pár hónap múlva.

Cumisüveg sterilizálás: lehet venni mikrós sterilizálót akár tök olcsón is újonnan is, a mienkbe kb 3 üveg fér + a tetők egyszerre, szóval elmossuk a cumisüvegeket (speciális mosószert nem, de cumisüveg tisztító szilikonkefét használunk), és belerakjuk a sterilizálóba, ha megtelt akkor be a mikróba. Ja, nagy szolgálatot tesz a cumisüveg szárító is, az se nagy tétel, olyan 2000 Ft körül.

Az elején mi is sokat bénáztunk, aztán kialakítottunk egy rendszert ami működik, nektek is menni fog. :)

Most még pici, gyakran éhes a tied. 2 hónapos kora körül már kibír 2.5-3 órát majd az etetések között és egyszerűbb lesz az élet.

2022. febr. 21. 08:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!