Aki kiegészíti az anyatejet tápszerrel, hogy csinálja?
Egy ismerős mondta, hogy napközben minden szoptatás előtt és után leméri a már 4 hónapos babát, és ha nap végére nem evett eleget, akkor este még ad neki tápszert (annyit, amennyi a napi mennyiségből hiányzik).
Én elég hamar feladtam a szoptatást, néhány hetesen már főleg tápszert kapott az enyém, de hát vagy éhes a gyerek, vagy nem. Ha nem elég a tej, akkor napközben is éhes marad, vagy ezt tényleg így kell csinálni, hogy este beletöltünk a gyerekbe 60-90ml tápot, mert annyi tej "hiányzik"? És hogy tudd, mennyit adj neki, folyton méregetni kell egy 4 hónapost?
Mivel én nem szoptatok, nem akartam belemenni vele a témába, de érdekel, hogy ennek tényleg ez-e a módja.
Az első gyerekem vegyesen kapott anyatejet és tápszert. Én nem méregettem, hanem őt figyeltem, ha szoptatás után éhes volt, azt jelezte, és kapott még tápszert. Az első, meg a 2. hónapban méregettem evésenként, de csak pár napig, hogy lássuk, hogy mennyi is a tejem.
Ha úgy csináltam volna, ahogy ismerősöd, nekem estig végig ordított volna, hiszen egyszer sem lakott jól csak anyatejjel...
Ha minden étkezés után pótolsz, csak idő kérdése hogy full tápszeres legyen, mert meg se próbálja kinyerni és te is egyre frusztráltabb leszel, hogy a melledre üvölt, a tàpszerre pedig ráveti magàt.
Így volt nálunk az első gyerekkel. Igaz, nála egyéb okok is nehezítették a szoptatást. A vége valószínűleg ugyanez lett volna, csak még több sírással.
A màsodik gyerekkel ugyan méregetés nélkül, de úgy pótoltam, hogy csak akkor, ha sok-sok körös bal mell, jobb mell szoptatás után se volt elégedett. Általában ez napi egy vagy két alkalmat jelentett, sikerült is elhagyni végül.
"hol hùzzàtok meg a hatàrt , hogy eddig volt a szoptatas, most jön a pòtlàs?"
3-as vagyok: ahogy írtam nem órában, hanem ott, amikor már több kör váltott mellből való szoptatás után is nyűglődött. Volt hogy fél napot pakolgattam balról jobbra, volt hogy délután 4-ig elvolt. Ha mindezek után nem sikerült megnyugodnia vagy elaludnia, akkor jött csak pótlas.
Nem könnyű. Könnyebb tápszert adni, hisz könnyen azt érzed, hogy szenvedteted a gyereket.
Az én babám 3 hetes, első gyermek. Délután miután már mind a két mellből is szopott és még mindig keresi a mellet és látszólag éhes adok neki tápszert. Olyankor inkább adok neki minthogy lássam cicivel a szájában sírni.
Kicsit nehéz volt mentálisan, mert kevésnek érzem magam emiatt.Sok ismerősöm nem ad tápszert egyáltalán és tejük is van bőven. De biztos csak a szülés utáni hormonok műve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!