A tápszerrel táplált babáknak rendszeresen és könnyebben van székletük?
Az 5,5 hós igény szerint szoptatott kisbabám csak és kizárólag glicerines kúppal tud kakilni :( óriási erőlködés szinte minden cicizésnél van. Próbáltunk mindenféle cseppet, adamo hintat, hordozást, ettem tejjel meggyet, savanyú levest, szilvát stb. Semmi nem segít. Elkezdtem a ht-t, (alma,barack, esesburgonya, répa), hogy hátha az beindítja nála,a barack jött be még eddig ízre, de a kaki gondom ez sem javított.Volt vizelet vizsgálata, széklet tenyésztés, negatív mindkettő. Nem tej fehérje allergiás. (Először a doki arra gondolt)
A vedőnéni azt javasolta váltsak teljesen tápszerre, mert arra, ha rááll a szervezete akkor lesz normálisan széklet. Ez valóban így van? Volt valaki hasonló helyzetben?
Köszönöm a tanácsokat!
Szegény gyerek. A glicerinhez hozzá lehet szokni, hiába az ellenkező marketing.
Miért vegzáljátok azt a gyereket?
Anyatejesnél 5-7 napig is normális, ha nem kakil.
Egyébként nem, a tápszer nem így működik. Sok esetben az a székrekedés forrása, akkor váltani kell, keresni a megfelelőt.
Amúgy meg: a folyadékfogyasztásra ügyelj. Hozzátápláltnál már nagyon fontos hogy elegendő vizet igyon.
Kedves első, igen szegény gyerek mert erőlködik. Nem adtam neki napi szinten kúpot, 2x kapott, azért mert egész nap sírt, hát kövezzetek meg, ha ezért sz*r anya vagyok 🤷🏻♀️
Kap babavizet pluszban természetesen.
Azért csak és kizárólag mert mikor legelőször kapta a kupot elotte 2 hétig csak erőlködött, szenvedett. A doki mondta h adjak neki most az egyszer egy felet. Ekkor tudott kakilni. Eltelt újabb 2het és semmi csak a szenvedés, akkor kapott újabb fel kupot, az segitett. Most a 10. napnál tartunk ismét… nem szeretnék neki újabbat adni hidd el, de azt is meg lehet érteni hogy bármire képes lennék csak neki jó legyen! Ha lehetne szenvednék én helyette 🤷🏻♀️
Egyébként nem eszik meg olyan mennyiségeket hogy jelentős lenne, 3-4 kanál, egyedul a barackbol evett többet
Köszönöm szépen a válaszokat!
Most úgysem fogsz tudni mit csinálni,be kell majd adnod a kúpot, utánna esetleg érdemes székletlazító után nézni és ha nincs 3-4 napig kaka, akkor elkezdeni adni neki míg lesz.
Mi változott az eddigi dolgokhoz képest,amitől a széklet ennyire eltolódott.Erdemes végiggondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!