Ki hogy készíti el a tápszert?
Minden nap forralok annyi vizet, hogy aznapra elég legyen. Ha éhes a pici beleöntök cumisüvegbe annyi vizet amennyi kell és cumisüveg melegítővel felmelegítem, aztán bele teszem a tápszert.
Minden este használom a mikrós sterilizálót, napközbe jó meleg mosogatószeres vízbe elmosom őket.
Mi babavizet használunk, amit nem kell forralni. Mikróban melegítem (nyugodtan lehet mikróban, ha mikrózható cumisüveget veszel), tápszer, majd hőfok ellenőrzés és mehet a babának. Négy cumisüvegünk van, négy etetés után egyszerre sterilizálunk. Önsterilizáló cumisüvegeink vannak, az tuti nen negy tönkre hiszen erre van kitalálva.
Egyébként nem kell aggódni - ez a nagy forralás meg sterilizálás erősen túl van tolva, mert régen sok probléma volt afrikai országokban abból, hogy nem tiszta vízzel keverték a tápszert. Nálunk teljesen tiszta a csapvíz, valószínűleg nem lenne baja a babának abból sem, ha nem forralgatnánk előtte meg ha az üveget csak elmosnánk. (Ettől függetlenül én is csinálom ezeket, mert miért ne, csak gondoltam, leírom, hátha megnyugtat.)
Babavizet használok, amit nem kell forralni. Mikróban melegítem, már tudom hány másodperc kell egy adott mennyiségű víznek, hogy pont jó legyen, de azért mindig ellenőrzöm.
Kb heti 1-2x kifőzöm az üvegeket, meg cumikat, rágókákat.
Én előre forralok ki két liter vizet, és steril uvegedenyen tartom, később csak megmelegitem és hozzaraktam a tápszert.
Mi is csapvizet iszunk.
Fél éves korától nem forraltam, mert már ugyis mindent osszenyalt meg már kapott mást is enni, az sem steril.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!