Hogyan kell alkalmazni a tápszeres pótlást?
Ne kövezzetek meg de nagyon kezdő vagyok 🙈
Volt egy mellgyulladásom és azóta kevesebb lett a tejem, ami már nem elég a fiamnak. Mondta is a doki még a legelején hogy nyugodtan pótolhatom ha úgy érzem kevés a tej. Csak azt nem kérdeztem meg hogy hogyan kell? Nem fog fájni a pocija ha keveredik az anyatejjel?
Már próbáltam a praktikákat hogy több tejem legyen, eddig sikertelen, de a babó meg nem éhezhet.
Csak egy praktika van, ami beválhat, az ha a gyerek addig szopizik, amíg akar és nem pótolsz.
Ha ész nélkül pótolsz, gyorsan teljesen tápszeres lesz.
Az egyik legnagyobb tévedés a köztudatban és még bizonyos "szakemberek" között is, hogy a szoptatás mennyisége pozitívan tudja befolyásolni a tejtermelést abban az esetben, ha pl. anyának eleve alacsony a prolaktin szintje. És ebben a tévhitben éheztetni csecsemőket szerintem a legnagyobb bűn, amit el lehet követni ezen a fronton.
A gyerekem szinte kezdettől kapott tápszert, amikor szükséges volt, mégis nyolc hónapig tudtam szoptatni. Eleinte még próbálkoztam a csak szoptatással, de semmi pozitív hozadéka nem lett, sőt.
És hogy a kérdezőnek is válaszoljak: én nem kevertem a kettőt, mindig megvártam, hogy elég tejem legyen egy "étkezésre", és két szoptatás között adtam tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!