Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Hogyan szerettessem meg a...

Hogyan szerettessem meg a babámmal a tápszert 10 hónapos korában?

Figyelt kérdés

Anyatejről váltani kell már a tápszerre legalább éjszakára. Hozzá van táplálva.

De neki a felnőtt kaják kellenek, se a cumit nem szereti, de a cumisüveget sem... Max rágcsálja meg néha szopogatja ha teát iszik.

A tápszert kanállal fogadja el de 50 ml volt a rekord eddig. Itatópohárból sem akarja... Sokadik tápszer és nem szereti.

Amúgy az reális hogy a táblázat szerint 7 kanállal 210 ml vízbe feloldva 1 étkezésnek minősül? Akkora adag engem is jóllaktatna, nem túlzás az egy kissé?

A kisfiam 10 hónapos lesz most júniusban és este még 1-2x szoptatom.

2020. jún. 18. 14:51
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Nem utolsó előtti 2, összeksvarodtak a válaszolók. Mindegy is kik, rá lehet ismerni a lenéző válaszra és a segítőkészre.

Aki segíteni akart, annak köszönöm de ezen az oldalon úgy látom ez nehéz menet..

2020. jún. 18. 18:28
 12/29 anonim ***** válasza:
65%
Mintha nem írtam volna tanácsot. Egy a4-est azárt végig tudsz fröcsögni....
2020. jún. 18. 18:30
 13/29 A kérdező kommentje:
Pontosan erről a stílusról beszéltem.
2020. jún. 18. 19:16
 14/29 anonim ***** válasza:
84%
10-dik kommentre vonatkozott. Nagyon furcsa ha valaki csak egy nem releváns, kötekedő kommentre reagál vissza hosszan, a normális válaszokat meg el se olvassa. Nem értem akkor minek kérdezni.
2020. jún. 18. 19:56
 15/29 A kérdező kommentje:
Elolvastam, de dühítő az arrogancia és lenéző stílus. Ennyit erről.
2020. jún. 18. 21:36
 16/29 anonim ***** válasza:
74%
Hát pedig ha már kérdezel, megtisztelhetnéd a normálisan válaszolókat mondjuk azzal, hogy nem a kötekedöknek írsz egy litániát. Na léptem.
2020. jún. 18. 21:44
 17/29 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem hozzáfűzni a kérdésemhez, hogy a babám ekcemara hajlamos és állandóan kenegetjük, nehogy kijöjjön teljesen rajta.

Emiatt a tejtermékek húzósak.

6 hónapos koráig én is növényi tejet fogyasztottam, mert kipattogott ha tehentejet ittam..

Így most a tápszert félve kezdtem, de hipoallergén és keveset iszik belőle.

Valamint a tejtermékeket emiatt még csak kezdjük bevezetni, Sok mindent nem kapott még.

Ezért a leggyakoribb tanácsot, miszerint több tejtermék joghurt kell, nem reagáltam le mert azt hittem odairtam a fenti helyzetünket..

2020. jún. 18. 21:46
 18/29 A kérdező kommentje:
16os, örülök hogy végre lépsz. Minden jót.
2020. jún. 18. 21:47
 19/29 anonim ***** válasza:
85%
Kedves Kérdező. Beletömni a tápszert nem fogod tudni. Ha nem kell neki akkor nem kell neki. Az én babám 10 hónaposan már nagyon önálló volt, pl a cumisüveget ő akarta fogni, ő akarta egyedül meginni, anélkül hogy tartsam őt. Már a kanalas evésnél is ő akarta fogni a kanalat. Nem tudom a te fiad milyen, melyik korszakát éli vagy hogy hogyan akarod etetni, esetleg próbáld meg a kezébe adni és hagyd annyit inni amennyit szeretne. A HA tápszerek kesernyésebbek, lehet megpróbálhatnátok a simát, hátha jobban ízlik neki és figyelni, hogy okozott e gondot vagy sem. Állítólag a hipp tápszer íze hasonlít a legjobban az anyatejhez. Amikor a lányom a "nem iszom meg a tápszert" korszakát élte 7-8 hónapos kora között, én a tápszer+gabonapép+gyümölcs kombóval pépet csináltam neki, vagy tartalmas húslevest, ezt az orvosunk ajánlotta. Ha pedig a cumisüveg a gond akkor próbáld megitatni pohárból vagy kubus üvegből vagy valami másból. Lehet 360fokos itatópoharat is kapni. Hátha már titeket akar utánozni és pohárból inni. De nem ismerem a babád, az enyémből indultam ki, ő 10 hónaposan már mindent utánzott és nagyon önálló volt,magától akarta csinálni.
2020. jún. 18. 22:16
 20/29 anonim ***** válasza:
77%

6.

2. Vagyok

Legyen egy 4. Tipp is.

Nem tetszik az eszköz, amiből meg akarod vele etetni

10. (?) válaszra

Pont emiatt írtam.

Szomorú, hogy elhitted és elhitették veled ezeket a dolgokat, és már azok a “hülyék”, akik nem adnak mesterségeset, mert az “anyatej nem mindig jó”

Pedig de.. de ez már nálad meggyőződés.

Gondolkodjunk logikusan.. egyszerűbb lenne a szervezetnek nem termelni, mint rosszat termelni..

Nem a te tájékozatlanságod zavar, hanem a védőnőé..

Nem az egyetlen szakember vagy inkább szakbarbár .. karöltve a terhesen nem lehet szoptatni típusúakkal.

10 hónaposan kell us, hogy este kapjon..

Nyilván az anyatej önmagában kevés egy ekkora gyereknek, a benne lévő esszenciális zsírsavakat viszont nem fogod tudni tápszerrel adni.. igen sajnos a kezdetektől tápszeres gyerek ezzel a hátránnyal indulnak, ami remélhetőleg sosem derül ki, de nyilván nem tudjuk milyen lett volna az illető anyatejesen.

De nem folytatom, mert csak anyatejnácinak tűnök

Nem vagyok, nem ördögtől való a tápszer sem, ha indokolt / indok az is, hogy megterhelő az anyára nézve, vagy dolgozni megy vagy ezeregy indok lehet/

Csak amiatt írtam még, mert valóban csak félretájékoztatást érzek, küldök pár hiteles linket / kórházban kaptuk/

Aztán lelked rajta, hogy mit csinálsz.

A babád tudja mi a jó neki,figyelj rá!

Pont egy ekcémás kislány anyukájaként mondom ezt.

/nem ette meg a mézédes epret.. betrükköztem neki... belobbant tőle -2 éves múlt már/

[link]

Középtájt részletezik az összetételt.. fejve valószínűleg nem is teljesen az jön, mint amit a babád szopna

[link]

[link]

Viszont én elsősorban gratulálok, hogy eddig is sikeresen szoptattad a gyermekedet. Manapság már a 10 hónap is ritka.

2020. jún. 19. 03:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!