Növekedési ugrás tápszeres babánál?
Sziasztok, úgy tűnik elérkeztünk egy ugrashoz. A kisfiam 4 hetes. Eddig 90ml víz 3 kanál tapszer volt az adagja napi 7x. Ez nappal 3-3,5 órát jelent éjjel meg, ahogy éppen ébred 3-5 órát.
Tegnap óta etetes előtt úgy sír mintha nyúznák, ami a napirend miatt nem volt rá jellemző, hiszen 15 perc eltérésekkel mindig ugyanakkor jött a kaja. Mára ez odáig fajult, hogy ecetes után 2 órával már éhség jeleit mutatja, rágja az öklét, nyeli a felkínált teát, mint kacsa a nokedlit.
A tapszeres doboz szerint már lehetne 120 az adagja (de akkor eggyel kevesebbszer kene ennie egy nap, viszont éjjel igényli a két etetest éjfél körül és hajnali 3 körül) de sokszor a 90-en is bealszik. Surubben és több alkalommal a doki szerint nem szabad etetni az emésztés és túléltetes miatt. (Amúgy is picit hasfajos)
Ti hogy oldottatok meg?
Ja nem pici baba. 3910-el született most 4430.
Az ok, de előre mikor megcsinálod a tápszert, honnan tudod, mennyi kell? Mert ugye amibe már beleevett azt elvileg ki kell önteni? Vagy csináltál több pici adagot és ha meg ehesnek tűnt adtál neki meg egy picit? Köszönöm amúgy a választ.
Meg ugye van ez a képlet amit a gyerekorvos mondott hogy mennyit kell ennie egy nap és ezt nagyon nem szabad túllépni. Kgx150. Most ha 10x eszik akkor ez fele annyi/étkezés mintha 5x. Vagy en ezt már túlmatekozom?
A tápszeres dobozt ne nézd. Kisfiam még 8 hónaposan is csak 100-120 milit evett,de nem 5x evett, ahogy "kellett volna", hanem legalább 8x!
Sosem evett a kisfiam és a kislányom sem annyit amennyit "kell", ezzel aztán ne stresszeld magad.
Én adtam neki enni, ha éhes volt. Többet kevertem neki. 2 nap múlva meg visszaállt az adagja. A kisebbnél másabbul jött ki, ő nem fogadott el többet, simán sűrűbben evett. Ő is abbahagyta pár nap alatt.
Jut eszembe, a fiamnál (1. gyerek) egy étkezés elmaradásánál is ez volt, hogy hirtelen nem érte be a szokásos adagjával. Nem fokozatosan emeltette meg magának az adagját. Bevallom, én mindig úgy voltam vele ha biztosan éhes, akkor többet kap enni. Ez nem vezetett túlevéshez, nem volt túlsúlyos babaként sem, most meg 4 évesen kifejezetten vékony gyerek.
Nem tudhatod, h ha megemeled az adagot, akkor is szüksége lenne e az éjszakai kettőre..
Általában csak éhség miatt ébrednek, ha megemeled, lehet, h csak egyszer fog kérni éjszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!