Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mi a véleményetek? Baja lehet...

Mi a véleményetek? Baja lehet a babának ettől?

Figyelt kérdés

A húgomnak van egy 4 hónapos babája. Teljesen tápszeres. Én vigyáztam a babára amíg a húgom elugrott a boltba,és azt mondta ha megéhezik a baba etessem meg nyugodtan. Mivel nekem is az egyik gyermekem tápszeres volt igy tudtam hogyan kell bekeverni a tápszert,de mivel ők mást adnak igy elolvastam a biztonság kedvéért a keverési arányt. Ennek függvényében kevertem be,megetettem. A húgom haza jött és kérdezte mennyi tápszert kevertem be. Mondtam neki hogy 180 ml-t. Illetve mondtam neki hogy ahhoz 6 kanál tápszer megy hogy 180 ml jöjjön ki.

Erre kifakadt és ordibált velem hogy ő 12-13 kanállal tesz a 6 kanál helyett,hogy a tápszer sűrű legyen.

Mondtam neki hogy ennek nem ez a módja és nehogy a picinek baja legyen,fájjon a hasa. Erre azt mondta szar anya vagyok és azt sem tudom hogyan kell bekeverni,hiába mutattam az utmutatót.

Utána olvastam és nagyon sok cikk van a rossz keverési arányról,és hogy a babáknak mennyi baja lehet. Székrekedés,hasfájás,és még ennél rosszabbak.

Szerintetek mit tegyek ez ügyben? Lehet baja belőle a picinek? Bocsi hogy hosszu lett,köszönöm ha válaszolsz rá.

2019. szept. 13. 00:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Tuti nem mondott igazat mert 180ml vízhez 12 kanál tápszer a cumisuvegbol nem jönne ki az olyan sűrű meg a gyerek már rég korhazba lenne tőle. Bár azt sem értem ha elment akkor miért nem mondta neked ha megéhezik ennyi vízhez ennyi kanál kell, nem hiszem hogy csak elment te meg tálald ki hogy miből mennyi kell. Nekem is tapszeres a babam és ha anyukám vigyázz rá 100szor elmondom holott tudja hogy 120ml 4 kanál.
2019. szept. 13. 03:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Tuti nem mondott igazat mert 180ml vízhez 12 kanál tápszer a cumisuvegbol nem jönne ki az olyan sűrű meg a gyerek már rég korhazba lenne tőle. Bár azt sem értem ha elment akkor miért nem mondta neked ha megéhezik ennyi vízhez ennyi kanál kell, nem hiszem hogy csak elment te meg tálald ki hogy miből mennyi kell. Nekem is tapszeres a babam és ha anyukám vigyázz rá 100szor elmondom holott tudja hogy 120ml 4 kanál
2019. szept. 13. 03:16
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyd rá, az ő dolga. Ha ez nekik bevált, akkor bevált. Nyilván észrevenné, ha fájna a gyereknek a hasa. (Bár egyetértek az elsővel, szerintem is rosszul mondta, teljesen irreális mennyiség.)
2019. szept. 13. 03:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A veséi mehetnek tönkre a rosszul bekevert tápszertől. Nem hiába van ráírva hogy hogyan kell összekeverni.
2019. szept. 13. 08:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Annyit kell belerakni, ami rá van írva, ez fontos!

Ha sűrűbbet akar, sűrítheti nutrilon-nal, vagy térjen át ar (anti reflux) tápszerre, az direkt sűrű.

2019. szept. 13. 09:45
 6/9 anonim ***** válasza:
De miért kell sűrűnek lennie a tápszernek?Ha refluxos,akkor orvoshoz kell fordulni,aki valószínűleg ugyanazt javasolja,amit az előző válaszoló.Nutrilon,antireflux tápszer.Egyáltalán hogy mer az anyuka egy 4 hónapos picinek másképp bekevert tápszert adni,mint ahogyan elő van írva?Eleve dupla tápanyagmennyiséget visz be,talán elhízáshoz is vezethet,de emésztési problémák is lehetnek miatta.Az én fiam mindig az előírás szerinti adagolással kapta és még így is székrekedése volt tőle.Az a baj ezzel,hogy úgysem tudsz tenni semmit,ha ennyire elutasító a testvéred,és így neked esett,esélytelen,hogy belássa,hogy neked van igazad...
2019. szept. 13. 14:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem mondta rosszul. A picinek én csináltam 180 ml-t mert nem tudom mennyit eszik,gondoltam ha éhes még készítek neki de mivel fogzik igy keveset eszeget,nincs étvágya. Azt nem tudom hogy ennyi tápszerportól mennyi jön ki,gondolom több mint 200 de erre nem tértünk ki.

Mint az kiderült ma azért akarja sűríteni mert neki nem tetszik az az állag illetve szerinte igy a babája jobban jól lakik.

Sajnálom azt a gyermeket és nem akarom hogy a hülyesége miatt a babának baja essen,ezért viselem igy a szivemen. Köszi hogy írtatok. Sajnos sok más dologban srm igazán van a toppon. Nem csak az etetéssel vannak problémák. De én követtem az útmutatót és innen tudtam hogyan keverjem,de nem hittem hogy ennyire sokat tesz ilyen kevés vízhez.

Nem tudom mitévő legyek.

2019. szept. 13. 14:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló,sajnos igazad van. És annyira letámadott mint még soha pedig nekem is van 2 gyermekem. Neki ez az első és mindent leszar. Nem kell a nagykönyv szerint csinálni de legalább az alapokat vetarthatná. Nem tudom mi lesz ha megkezdi a hozzátáplálást,félek hogy mindent összekotyvol vagy olyat ad amit nem szabad. Nem akarom hogy az a pici baba lássa kárát mert anyuka nem hallgat senkire :/
2019. szept. 13. 14:55
 9/9 anonim ***** válasza:
De ennyire hülye, hogy lehet már valaki? Rá van írva a tápszerre az adagolás, csak be kell tartani, egyszerű.
2019. szept. 13. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!