Mi a véleményetek?
A babám 33 héten született,1600 grammal, 45 cm.
1,5 hónapig kórházban voltunk, eleinte anyatejes majd felesben tápszeres,de végül tápszeres lett.
Ma a normál kora szerint 5 hónapos.
A kérdésem az lenne hogy a súlya szerintetek jó-e? Most 5 kg-os és 63 cm.
A védőnőm és a gyerekorvos azt fujja hogy nagyon vékony és pici a súlya. Voltunk mindenféle vizsgálatokon,ultrahangokon is,de semmi rendellenességet nem találtak. Egészséges.
Napi 5-6x eszik,van amikor 7x. Éjszaka még 1 étkezést igényel. Étkezésenként változóan eszik,mert fogzik+meleg van : 110-130:150 ml kb.
Mi a véleményetek?
Genetika lenne? Vagy valami más? Érdemes ujra kivizsgáltatni? Vagy mit csinálok rosszul?
Elég mozgékony,de amig egész nap csak aludt addig is ilyen volt a hízása. Esetleg engedjem el ezt a dolgot?
Bocsi hogy hosszu lett,köszönöm annak aki válaszol.
Figy az én 41+1-re
3000g 52 cm született gyerekem volt 6550gr és 64 cm teljesen elégedettek voltak
Valószínűleg nem duci baba, de én nem aggódnék, nem semmi amit véghez vitt, az össz gyarapodása elképesztő.
A hosszát nem is emlegetve..
Kakás pisis pelusok hogy alakulnak? Van elég?
Akkor gond nem lehet szerintem..
Átlag mennyit gyarapszik?
Hosszú baba, szerintem azért tűnik vékonynak. Kislányom 8 hónaposan volt 62cm 😅
Tehát szerintem nincs semmi gond!
Igen mindenki mondja még a kórházban is hogy milyen hosszu,az apjára ütött. Naponta 2-3x kakil,normálisat, pisi is van elég, ezekkel sincs gond.
Én sem tartom vékonynak,mert hosszu. Csak annyira bosszant amikor a védőnő ezt fujja mindig és teljesen elbizonytalanít. Legutóbb egy hónap alatt majdnem 1kg-ot hízott. Havonta kb 800-900 gramm a hízása általában
Most a kedvedért visszaolvastam egy beszélgetést, egy koramamival..
Az én fiam 34 hétre született 1380 grammal és 6 hónaposan volt 70 centi és 7,5 kg (tápszeres). A volt szobatarsamnak pedig 37 hétre született a lánya 2200 grammal. 6 hónaposan volt 5 kg és 61 centi.
Szóval nem csak az időre született babáknál hanem a korababáknál is nagy a szórás. Ne izgulj!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!