Ikreknél mi az a súly, amivel nem kell bent maradni a babáknak?
Nálunk 2050 grammtól engedik haza a babákat , ha minden rendben van, nincs semmi betegség, önállóan tudnak enni.
Anyuka végig bent lehet. Amíg intenzíven van a baba, addig is 0-24-ben látogathatja és 2 ajtóval odébb van neki szobája. Ha pedig már stabil a baba állapota, akkor ebben a szobában van a gyerekkel 0-24-ben. Nálunk majdnem 2 kg-val születtek a gyerekek, súly alapján 2 hét múlva jöhettünk volna haza, de súlyos fertőzést kaptak, az egyikük súlyos károsodásokat szenvedett, így másfél hónapot voltunk bent. Szóval ez sok mindentol függ .
Ahol én szültem, ott 2 kg a határ, ezen felul követelmény, hogy anyuka tudja őket önállóan etetni valamint ellátni és legalább 24 órának el kell telnie az utolsó szondas táplálás óta.
Az én fiaimat 1970 és 2200 grammosan engedtek haza, ugyan nem volt meg a két kiló, de mégis engedte a doktornő. 3 hetet voltunk bent. Az első 4 nap a fiúk a picen voltak, utána kerültünk át a koraszülött osztályra, ott a nagyobbik az első perctől velem lehetet, a kisebbiket pár nappal később megengedték eleinte csak nappal ra, utána éjszakára is. A szabályok szerint 1800 gramm alatt inkubatorban kell lenni, de ettől az esetünkben eltelintettek. (Miután mondtam, hogy szetetnem átvinni őket másik kórházba)
Érdemes olyan kórházat választani ahol van Pic?
Ha olyan kórházba tartozom ahol nincs? Akkor őket átviszik, én meg csak mint látogató mehetek?
Vagy mehetek fogadott orvos nélkül is abba a kórházban ahová nem tartozom kerületileg? Vagy akkor fogadjak ott orvost, ahol van Pic?
3-ás vagyok, nekem javasoltak, hogy pic-es kórházat válasszak. Én ugyanott szültem az ikreket, ahol az elsőt ott volt fogadott orvisom mindkétszer, de más orvos.
Ahol én utánanéztem, ott úgy volt, hogy ha szules előtt kerülsz kórházba olyan kórházba szállítanak, ahol van pic, ha valamiért megszületik a baba, akkor csak öt viszik át, de ha van anyaszallas a pic-es kórházban arra a kórház szabályai szerint jogosult vagy.
Szetintem érdemes pic-es kórházat választani. A legtöbb esetben ha nem korzetes kórház kell orvost fogadni, de ez alól talán az osztályvezető adhat felmentést. Ha belefér anyagilag az orvos fogadás, szetintem ikres szülésnél hasznos, legalábbis nekem jó volt, hogy tudta az orvosom a teljes korelozmenyt. Budapesten a János kórházban szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!