A vajúdást beindulástol, fájások kezdetétől, magzatvizelfolyástól-kell számolni természetesszülés, császár végéig?
A vajúdás miért tartana a szülés végéig??
A vajúdás a kitolási szakaszig tart. Utána már szülsz konkrétan.
A vajúdás célja, hogy eltűnjön a méhszáj. Ha eltűnt (elsimult), akkor kezdesz szülni.
Császárnál meg nem is biztos, hogy vajúdsz. Lehet, hogy programozott császár, és időpontra mégy.
De pl. én császár előtt vajúdtam pár órát. KB hatot. 23 órakor elfolyt a magzatvíz. Bementünk a kórházba. Pár óra múlva jöttek a fájások. Aztán sajnos császár lett. Amint beadták a spinális érzéstelenítés, értelemszerűen véget ért a vajúdásom. Onnantól már császármetszésem volt.
A fájások kezdetétől....
Nekem este hatkor kezdett szivárogni a magzatvíz sajnos nem vettem akkor észre.
10 órakor kezdődtek a fájások. 5percesek minimálisan erösödők. Másnap délben lett meg a gyerek.
Mondjuk reggel nyolckor mentünk csak be és egész éjjel kínlódtam mert azt hittem jóslók csak. Így utólag belegondolva jó hülye voltam. :/
Vajúdás valóban a fájásoktól van, ám de mégis számontartják, hogy mikor kezdett el szivárogni a magzatvíz.
Pl nekem elkezdett szirogni du 3 körül. Fájásom csak este 6-7 fele kezdett lenni, a lányom reggel 3/4 9kor született mégis kaptunk antibiotikumot a fertözés elkerülése miatt, mert 18 óra telt el a magzatvíz szivárgás és a születés között.
Oké 9-és és mi a jósló? Nekem soha nem volt joslom. Nem 5 percesekkel kezdtem hanem 20, de rendszeres volt és nem múlt (sem zuhany rá, sem kozgasra, sem pihenésre) és bizony 2 éjszaka és egy napig tartott plusz meg pár óráig a kitolasig. Vagyis két ejjel nem aludtam egy percet sem. Nem is ettem. A jósló az, ami elmúlik visszajön. Az pech hogy en 20 percesekkel elvoltam első éjjel végig majd 10 percesekkel reggeltől. Majd 5-7 percesekkel estig. Majd aznap ejfeltol végig 5 percesekkel és csak másnap reggel 7-re tagultam. Fel tízre lett meg a baba és csak fel óra volt a kitolas. Ez nem licitalas, hanem oltári szívás.
De ha neked ez nem vajúdás, “csak” jósló. Nem vagyok rosszindulatú, na de akkor kívánom en neked ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!