Mikor kell orvost választani?
Ez rad van bizva. Igazabol nem 'kell' csak lehet.
Amennyiben szeretned es anyagilag megengedheted magadnak valaszthatsz a terhesseg elejetol is maganorvost. O hozza illik elmenni havonta vagy ahogy keri. (nyilvan penzbe kerul)
Aztan szülés elott, a terhesseged vegen lehet vele egyeztetni, hogy levezeti-e a szulesedet. Ha igen akkor vagy adsz neki penzt vagy nem. Nem kotelezo hiszen ha pl. eppen ugyeletes akkor amugy is o nala szulnel de ha mondjuk nem ugyeletes akkor behivjak. (mindenesetre altalaban sziktak adni nekik penzt az anyak altalaban a vizitdij 10szeresenek 80%at legalabb felenk, ha ugyeletes ha nem)
Ha nem vezeti le, vagy nem abban a korhazban akarsz szulni ahol o dolgozik akkor szinten szulhetsz ugyeletesnel vagy kereshetsz csak a szulesre orvost. (ha felkered szinten fizetni illik de nem kell!)
A pakliban benne van, hogy sok orvos akkor vallalja a szulesedet felkeresre ha elotte hozzá jartal terhesgondozasra, de nem kizart, hogy 36. Heten is talalsz orvost aki vallal csak a szulesre
A sajat peldam: elso terhessegemben egy idos nohoz jartam vegig gondozasra. A drnő a vegen kozolte (34mheten), hogy nem vallal szulni mar senkit. (tudtam) de van egy "tanitvanya" egy fiatal doktor. Ő egyutt dolgozott az en idos foorvosasszonyommal, es atadott neki miutan mondtam, hogy rendben van. Aztan a fiatalnal vtam a maradek 8hetben es nala is szultem. A masodik terhessegem gondozásat kezdettol annal a doktornal csinaljuk akinel az elsot szultem es bizom benne, hogy nala is szulok majd. Szoval lehet igy is ugy is.
Nem kell fogadni orvost, ez opcionális, viszont doki függő, hogy mikor kell nekik szólni. Van akit a 12. hét előtt kell felkérni, de van aki a 20. hét környékén is vállal. Bár a tapasztalat az, hogy akinek később is van szabad kapacitása, az annyira azért nem jó doki.
A másik fontos tényező, hogy a kórház hol szülsz
engedi-e, hogy dokit fogadj, mert azért ez nem mindenhol alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!