Szerintetek nagy gond, ha egy kismama nem tud elmenni egy NST-re se? Kérem segitsen, aki tud.
mikor én jártam nst-re többször volt olyan, hogy beszélték az asszisztensek, hogy ez nem jött, ez nem jött, így maradt itt és itt egy-egy szabad fél órám.
Tehát SAJNOS nem ritka, hogy nem mennek el a kismamik.
Ha végképp nem tudsz elmenni telefonálj be és kérj egy minél hamarabbi időpontot.
Vajon miért nem válaszol a kérdező???
Mellesleg első gyerekemnél nekem sem kellett NST-re járnom. 36.héttől hetente doki, és ő flowmetriát csinált.
Amikor befektettek terminustúllépés miatt, csak lestem, amikor NSTt csináltak...
A második babám máshol született, más megyében laktam,és itt a 36.héttől hetente, 38.tól heti 2szer kellett menni. De itt csak 1 tappancs volt, a szívhangé, fájásokat nem mértek. Túlhordáskor meg napi 2szer jártam át a szülőszobára, ott már 2 tappancsos ctg volt:)
Miért kell veszekedni a helyesíráson? Mindenkinek magánügye, hogy hogyan tanul meg írni. Nem ez volt a kérdés.
Kedves kérdező!
Az Nst fontos. Mi az oka, hogy nem tudsz menni? Nekem pl. messze volt, nyáron kellett mennem, távolsági busszal, egyedül. De megoldottam. Igaz, nagyon sok pénzembe került, főleg hogy először hetente 2szer kellett mennem, az utolsó 2 hétben pedig 2 naponta, mert végig farfekvéses volt a fiam, és III. fokú volt a lepény a 33. héttől. De nem bánom. Én annyira örültem, hogy mehettem, mert annyira jó volt hallgatni a szívverését. Azt a folyamatos kis pulzálást... Nagyon jó volt, még utána is sokáig a fülemben csengett az a hang... :D
Gondolom fontos a babád egészsége, és te is jobban éreznéd magad, ha tudnád, hogy minden rendben van odabent. Menj, az a lényeg.
Egyik vizsgálat sem kötelező, még ha így is hívják. Nem fog a rendőrség bevinni, ha nem mész el. Egyébként melegen ajánlott, mert az utolsó időszakban már bármi lehet, kevés neki a hely. Magára tekerheti a köldökzsinórt, oxigénhiányos állapot léphet fel.
Egyébként én is utáltam, az elsőt 6 nappal túlhordtam, minden nap fél napot a kórházban töltöttem. Összesen 10-szer voltam nst-n. Már az összes dokit ismertem.
Mondtam is az orvosomnak, hogy a 2. gyereknél ez nem fog menni, mert a lányomat nem tudom hova tenni. Heti egyszer még csak-csak, de ha megint túlhordom? Azt mondta, hogy akkor majd rásegít, hogy előbb meginduljon. Szerencsére nem kellett.
hű de marha okos vagy utolsó, komolyan, ezt hozza ki az emberből a híres erdélyi magyar iskola vagy a román iskolák ennyire sz.rok?
Nem tudom hány éve létezhet NST vizsgálat (gyanítom, nem régóta)mi magyarok meg a krónikák szerint is legkevesebb 2000 éve itt vagyunk a Kárpát medencében- így nem volt egy szenzációs megállapítás, hogy NST nélkül is világra lehet hozni gyereket. Mivel ha nem lehetne, gyanítom már 2000 évvel ezelőtt kihaltunk volna.Régen nem volt NST viszont volt nagyon magas csecsemőhalandóság. Ma a technika lehetővé tesz egy minél gyorsabb beavatkozást probléma esetén, miért ne élnénk vele? Persze nem lepődtem meg, hogy Romániában nemigen van ilyen vizsgálat, mert hm nem a fejlett világ országai közé tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!