Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Babát várok, Hová forduljak?

Babát várok, Hová forduljak?

Figyelt kérdés
A babát terveztük, a háziorvosom nem sok infót adott. 13. kerületi vagyok, nem akarok orvost fogadni, szakrendelésre szeretnék járni, de hová? Köszi előre is a segítséget.
2010. júl. 1. 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Érdemes oda, ahol majd szülni szeretnél!
2010. júl. 1. 16:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Derítsd ki, hogy területileg ki az illetékes védőnő, keressed fel, ő biztos mindent meg tud neked válaszolni!

[link]

2010. júl. 1. 16:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Sajnos nem tudom, hogy csak a kerületi kórházakba mehetek szülni, vagy bárhova a városban?
2010. júl. 1. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Először is menj el egy nőgyógyászhoz, akitől kapsz egy igazolást a terhességről - ez kell majd a védőnőnek! Ez a nőgyógyász meg fogja írni neked a beutalókat (labor, ekg) - vagy elküld a háziorvosodhoz hogy ő írja meg ezeket.

Érdemes a nőgyógyásznál rákérdezni, hogy hova kell majd járnod terhesgondozásra, milyen gyakorisággal, stb.. Ott már mindent el fognak mondani. És aztán mikor mész a védőnőhöz ő is.

Mivel nem akarsz fogadott dokit, így a nőgyógyászod el fogja mondani, hogy akkor melyik kórházhoz tartozol a címed alapján és hogy hova kell majd járnod terhesgondozásra.

2010. júl. 1. 16:50
 5/7 anonim ***** válasza:

szabad orvosválasztás van, bárhol szülhetsz,

de nyilván érdemes meggondolni a kerületi kórházat, ne kelljen túl sokat utazni, vagy utóbb kerületi babaként kaphatsz külön támogatást stb.

2010. júl. 1. 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Bárhol szülhetsz, ahol akarsz. Érdemes lenni kikérni az ismerőseid véleményét, hátha valaki ajánl egy jó dokit. De én is azt javaslom, hogy ha szimpatizálsz egy kórházzal, akkor annak szakrendelésén jelentkezz be valakihez. Én pl. azt csináltam, hogy a recepción elmondtam, hogy nem vagyok itt ismerős, de ilyen- olyan dokihoz járnék szívesen, kit ajánlanának a "palettájukról"?! Talán szerencsém volt, de a recepciós (betegfelvételes) nagyon beletrafált, mert amióta megismertem, 100%-ig megbízok a dokiban és nagyon szimpi.
2010. júl. 2. 09:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 2. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!