Sokgyermekes anyák, tapasztalataitok szerint hány gyermek után marad még egészségügyileg nézve teljes értékű egy női test?
Hát engem azért meghurcolnak a terhessègeim...
Most van a 2., illetve 3. terhessègem, de az első a 6. héten vèget ért.
Szóval most várom a 2. babámat, és ott be is fejeztük, mert szörnyen megvisel...
Most is, ugyanúgy ahogy az előzőnèl 21. hétig FOLYAMATOSAN hánytam, véget nem érőnek tűntek a napok.
Enni nem kivàntam semmit, de èhes voltam. Enni nem tudtam. A nyálat is kihànytam. Lefogytam mindkettőnèl, még most is (34 hetesen) mínuszban vagyok. Persze mondhatjátok, hogy jaj de jó nekem, de ezért a kínok kínjait éltem át. A terhessèg felében csak feküdni tudtam, mert ha már felültem, hànytam.
Legyengültem és mindenféle vitaminhiányom lett, emiatt gyakran szédülök és rossz a közérzetem, szapora a pulzusom, csillagokat làtok, stb.
A második terhességben eléggé megromlottak a fogaim.
Sajnos sok ca-ot elszedett előlem a baba, amit későn kezdtem pótolni (de a hányás miatt úgysem tudtam volna bevenni a tablettàt).
Az első terhessègem óta migrènem van olykor. De ez terhessèg előtt nem volt. Biztosan hormonális, de olyan szörnyű, hogy úgy indul, hogy elmegy a látásom, majd jön a szörnyű fejfájàs és mellé zavart leszek.
Az első szülésnél kijött az aranyerem, szerencsére elmúlt, de most a 2. terhessèg alatt újra előjött.
A szülés óta enyhe vizelettartàsi gondok vannak, nèha becsepeg.
Talán ennyi, más nem jut most eszembe :)
4 gyermekem van, mindegyik között 2 év van, úgyhogy mondhatni majdnem folyamatosan terhes voltam vagy szoptattam.
De nem bánom.
Hogy vannak e nyomai? Vannak, de leginkább az első gyermek után, aztán már nem sok új keletkezett.
Tételesen :) :
- örökletes kötőszöveti gyengeségem van (egyébként sokaknak) és bár nem híztam sokat, a hasamon a bőr csúnya lett
- a cicim két számot nőtt terhesen majd szoptatás alatt, viszont abbahagyva a szoptatást, 2.5-3 számmal lett kisebb .
- gátmetszés helye azóta is néha sajog időváltozásnál
-menzeszem erősebb lett, és görcsökkkel jár, minden gyerek után egyre rosszabb lett.
Közel 40 éves vagyok, tehát a cici megereszkedés vagy a kezelt fogazat azt gondolom, így is utoléri az embert, meg úgy is. Nem tudom ezt összehasonlítani, hiszen már túl vagyok a 4 gyerkőcön.
Ezenkívül nagyon egyetértek azzal, aki életmódi tényezőkkel is összefüggésbe állítja a dolgokat, én az első babánál mindentől féltem, nem mertem sportolni, közben se, utána se (a tej miatt, ami elég nagy hülyeség, mert sport mellett sem megy el a tej) a táplálkozásomnál is úgy voltam, amit megkívánok, biztos arra van szükségem , hát nem feltétlen.
A többi gyermek között mindig sportoltam , sikerült eredeti súlyomat visszanyerni, és a negyedik gyermekem után is állóképességre, izomerőre jobb formában voltam, mint mondjuk 25 évesen.
Táplálkozásra is nagyon figyelek, nincs vitaminhiányom.
Szerencsére aranyérre, visszérre nem vagyok hajlamos.
Barátnőmnek pl.terhesen csak ez a nyavajája jött elő , durván visszeres lett mindenhol, de neki a hasa, cicije nem sínylette meg.
Úgyhogy ezek egyéni dolgok is.
Az öregedés és ezáltal a test megváltozása mindenkit utolér előbb utóbb, nem hinném hogy ez a sok gyerekességtől függ.
Kolleganőm 3-at szült, most 60, de 50 nek se néz ki, nagyon jó állagú a bőre, feszes, csinos , bőrén két ránc ha van :D
Heti 2-3 szor sportol vmit de azért nem mondanám hogy túlzásba viszi.
És ott van a sógornőm, akinek egy gyereke sincs, de túlsúlyos, tiszta stria a bőre szegénynek, nincs turgora a bőrének , hol itt fáj hol ott fáj neki. Fiatal, de erőnléte semmi :(
Úgyhogy ezek alkati dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!