Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most akkor ki "dolgozik"...

Most akkor ki "dolgozik" többet a szülésznő vagy a fogadott orvos?

Figyelt kérdés

Eddig ugy gondoltam hogy az orvos csak jön felvág, összevarr néha megnézi mi a helyzet, és a szülésznő ül a lábaim között és mondja mikor mit csináljak!

De...Kaptam egy linket ami a tv2 egyik régi műsora (Szülőszoba), és ott láttam ha az ember lányának van fogadott orvosa bizony ő dolgozik nem a szülésznő!

Péterffybe fogok szülni Csősz Györgynél, 80 ezer forintért. Ugy gondoltam elhamarkodott döntés volt őt felfogadni mert mint irtam azt hittem kevesebbet dolgoznak mint a szülésznők.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak, melyik kórházba szültetek? Többet segit az orvos ha fogadott???

2010. júl. 1. 12:48
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Aszülésznő vezeti a szülést, az orvos pedig dönt és cselekszik, ha valami orvosi beavatkozásra lenne szükség. Felügyel. Alapesetben az orvosnak nincs feladata, csupán az ellenőrzés. Azért fogadod, hogy ha valami közbejönne, akkor ott legyen.És ő vállalja a felelősséget.Tennie igazából semmit sem kell. Illik a szülésznő munkáját is meghálálni valamivel. 80 elég soknak tűnik az orvosnak.
2010. júl. 1. 12:55
 2/9 anonim ***** válasza:
én a Tétényi útiban szültem 2-szer. Fogadott doki, fogadott szülésznő. Nagyon odafigyeltek rám, de a szülésznő volt az, aki ki sem ment a szobából a szülésem alatt. A második babát alternativ szülésben szültem, ennek megfelelően választottam dokit és szülésznőt, nagyon jó volt így.
2010. júl. 1. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
Ez a fölvág/összevarr nem tartozéka a szülésnek, ha ügyes a szülésznő, és rugalmasak a szöveteid, akkor nincs ilyenre szükség.
2010. júl. 1. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekünk ügyeletes orvos ült a széken a szülésznők csináltak mindent az egyik számolt, segitett - később ő foglalkozott a babával- a másik segitett a kitolásnál - gátmetszés is - az orvos sem volt felesleges de az egész szülésnél kétszer szólalt meg

- ha ott vágod elvérzik

- szép szülés volt gratulálok.

2010. júl. 1. 12:57
 5/9 anonim ***** válasza:
A doki csak akkor szokott bejönni, mikor már látszik a baba feje, biztat egy kicsit, aztán annyi. Ha nincs semmi gond. A szülésznő a kitolás alatt már veled marad végig.
2010. júl. 1. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem csak fogadott dokim volt szülésznőm nem. Így mindketten dolgoztak. a szülésznő figyelte mennyire tágulok, a doki csak néha jött be. Mikor elsimult a méhszáj, onnantól fogva végig ott volt a doki, egy percre sem ment ki. Ő vezette a szülést, ő mondta mit csináljak, csinálta a szülésznővel együtt a gátvédelmet is. Sajna nálam komplikáció is lett, vákummal szültem végül, így azt is ő csinálta. Én nem mernék nélküle szülni, most a második babámat várom és megint felfogadtam. Mindennnel együtt gyors (2 óra) és szép szülésem volt egy gyönyörű,egészséges kisfiúval
2010. júl. 1. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Komplikáció mentes szüléskor az orvosnak nem sok szerepe van. Nálam negyed órát volt bent, akkor ő mondta mit csináljak és mikor és persze ő varrt össze, plussz gondolom utánna a papírmunka.az igaz, hogy háromnegyed 11kor 10 perc alatt a kórházban volt a szülésznő telefonhívása után.

Komplikáció esetén lehet fontos számodra, hogy orvos van jelen akiben megbízol.

2010. júl. 1. 13:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A magzatvíz elfolyása miatt este 10-kor mentünk be a kórházba, reggel 6-ig semmi nem történt. De a dokimat óránként hívták, hogy mi a helyzet. 5 körül kezdtek jönni a fájások, a dokim 6-ra mellettem volt, 9.40.-re megszületett a fiam. A doki állt a hátamnál, támasztott, és mondta mikor mit csináljak, és hogy mi fog történni. Amíg járkálhattam, addig beszélgetett velem, vagy a férjemmel. Aztán ellátott, és addig nem ment haza, míg a szülőszobáról el nem vittek a szobámba, segített cicire rakni a fiamat, és néhány tanáccsal ellátott a sikeres szoptatás érdekében. Minden nap benézett hozzám, míg bent voltam a kórházban.

Mindehhez hozzátartozik, hogy 8 éve járok hozzá.

A szülésznők éjjel felváltva jöttek hozzám, amint a doktornőm megérkezett, akkor csatlakozott az, akinél szültem, de ő nem volt felkérve erre (általunk). Nagyon segítőkész volt, a szülés előtt és után is lezuhanyoztatott, öltöztetett, és amikor bent volt a kórházban, bejött megkérdezni, segíthet-e valamit.

Szóval, nálam inkább a doktornő "dolgozott" többet és én a legtöbbet:)

2010. júl. 1. 15:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Az orvos vizsgált meg, amikor felvettek szülni, csinált magzatvíztükrőzést, tágítót tett fel, majd félóránként jött és vizsgált, döntött gyógyszerról, illetve minden másról, bejött a szülőszobába, döntött az oxitocinról, burkot repesztett, edát kötött, a szülőszobán végig velem volt, majd műtött és még 2 órát ottmaradt velem, később látogatott és varratot szedett.

A szülésznő infúziót kötött, vérnyomást mért, ctg-t tett fel, katéterezett.

2010. júl. 1. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!