Akinek nagyobbnak mérték sokkal ultrahangon a babáját, az hamarabb is szült?
Nem. Nekem akkora hasam volt,azt kérdezgette mindenki,h ikrek lesznek-e.
Még az orvos is 4 kg fölé tippelte,igaz,nem 4d-s uh.-on.
Ehhez képest a kiírt napon szültem és csak 3120g lett a fiam☺
A kisebb fiamat 2 héttel nagyobbnak mérték, de nem módositottak a kiírt dárumon. 32 hetes uh-n 2190g volt a becsült súly.
Kiírt előtt 1 nappal szültem.
Nem, amugy ha ez igy lenne, akkor nem lennenek 4 kg feletti babak, hanem megszuletne mind mondjuk amikor eleri a 3600 grammot. :)
Nekem a legnagyobb sullyal szuletett gyerekemet 12 hetesen meg tepjesen normal meretunek mertek, 20 hetesen mar egy hettel nagyobb volt, 30 hetesen 2 hettep volt nagyobb az atlagnal.
Utana mar nem voltunk uh-n.
Korabban jott par nappal, de nem lenyegesen, megcsak sulyra sem lett oriasi (4 kg alatt volt valamivel), ellenben jo hosszu volt es nagy volt a feje.
Ha nem fogant hamarabb, azaz 12 hetes ug-n meg koranak megfelelo meretu volt, akkor nem kell hamarabb szamitani ra. Vagyis 38 es 42. het kozott gyakorlatilag minden nap ugyanolyan eselyes, de nyilvan indulhat korabban is. De az nem a meret miatt lesz.
Az uhn az első babámat mérték 4 kiló felettinek, nem lett az. A feje volt mindig egy héttel nagyobb, a femurja meg egy héttel kisebb. Majdnem 2 hetet hordtam túl. (és csak 3300 g volt)
A másodikat nem mérték nagyobbnak soha mint a terhességi hét, max 1-2 nap különbség volt. 3 nappal hordtam túl 4400 gramm volt.
A harmadik babát is tulhordtam, őt 4 nappal. Öt se mérték nagynak, ő is 4 kilo felett volt jócskán.
Köszönöm a válaszokat. A nagyobbik fiam 10 nappal volt nagyobb 4d uh szerint, és hamarabb is jött 10 nappal. (Szivárgott a víz, ezért indítottak)
A kisebbik fiam, 39+5 hétre született ő mindig korának megfelelő volt.
Nem módosították a dátumot, marad az április 17, csak a tegnapi uh papírra írták, h méretei szerimt márc.26.
Nem akarok óriás babyt, de ugye nem kívánságműsor. :)
A 12 hetes uhn, teljesen átlagos méretű volt.
A nagynot 4 héttel mérték nagyobbnak kb a 22. héttől, amire tutira emlékszem, hogy 31-32 hetesen már 2,5 kg volt. Ha rajta múlott volna, még mindig bent lenne :)
A kicsi 3 héttel volt nagyobb, ő 38+1-re született, de én a mi kis falunkra fogom. Annyira röhögtem az egyik résznél, hogy levegőt nem kaptam, komolyan fetrengtem a nevetéstől és rá egy órára elfolyt a magzatvíz, pedig előtte még egy jóslóm sem volt :) (jó, ez csak vicc, nyilván nem a film miatt jött 2 héttel hamarabb, de nem is amiatt, hogy viszonylag nagy baba lett) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!