Nagyon félek az ismeretlentől, szeretnék felkészült lenni, valaki segitene a pár kérdésemre a szülésről és hogy mi is történik utána?
Nekem nagyon fájt a szülés.
Ha kibújt a baba már nem fáj.
Szülés után felteszik a lábad arra amire vizsgálatokon is szokták. Nálunk nem kötik ki de egy steril "csízmát" húznak rá.
A varrás kellemetlen. Amikor végeztek minket otthagyták kicsit a babával és az apukával.
Aztán az apa haza, mi a kórterembe.
El sem tudom képzelni, hogy ez valakinek hogy nem fáj iszonyatosan, bár igazából a kitolás előtti időszak a rossz, mikor már a létezés is fáj, a kitolás szerintem jobb, ott eltereli az ember figyelmét hogy dolgozni kell. Fájtam miután kijött a baba, még akkor a placentát is meg kell szülni, összevarrnak aztán a szülőszobában maradtam még a párommal és a babával. Nálunk kitoláshoz zsákot húznak az ember lábára és lekötözik. Nekem nagyon fájt a varrás, na meg, a kedves orvosom tett valamit amitől csillagokat láttam!!
Nálunk csak nővér jelenlétében lehet először felkelni az ágyból, amikor is el kell menni pisilni... amíg ez nincs meg nem viszik oda a babát
A baba a mèhedben a méhlepénnyel van kapcsolatban. Ahhoz köti a köldökzsinór. A méhlepèny tapad a mèhed falára. Szüléskor ez levàlik. Először a kisbaba születik meg. Persze ott a zsinór. Azt elvágjàk. Utána meg meg kell szülnöd a méhlepényt is. Az már nem fáj. Ha kijön magától. Ha "segít" az orvos,akkor fáj.
Ez válasz volt a privát üzenetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!