Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megtörtént már valakivel,...

Megtörtént már valakivel, hogy nem vették le a leoltást és úgy szült? Milyen baj lehet ebből?

Figyelt kérdés
37. hetet töltöm holnap és még nem vették le a 36. heti leoltást. Úgy néz ki, csak jövő hét kedden történik meg a leoltás levétele, csütörtökön viszont már pose-ra megyek, ahol ugye megindulhat a szülés.
2008. nov. 6. 21:03
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Mi az a leoltás és pose? A leoltás gondolom a hüvelytisztasági vizsgálat, de Nekem sem csináltak, Győrben nem csinálják. Ezért nem hiszem, hogy gond lenne.
2008. nov. 6. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nekem a védőnő mondta, hogy nem minden kórházban csinálják, többek között ott sem, ahol én fogok szülni, de nekem megcsinálta a dokim magánrendelésén. Ha valami fertőzést kapna el a baba, akkor szülés után ez kiderül és antibiotikumot kap. Ezért nem értem miért nem jobb megelőzni.

Az első válaszolónak. A pose az egy vizsgálat, oxitocint adnak infuzion keresztül, ami méhösszehúzódásokat okoz, és közben figyelik a méh fájástevékenységét, és a baba szívhangját. De ez nálunk pl csak túlhordás esetén van, mert megindíthatja a szülést, ahogy a kérdező is írta.

Minden jót! 37 hetes kismama.

2008. nov. 7. 05:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Az a baj lehet, hogyha streptococcus fertőzésed van, akkor szülés közben a baba mefertőződhet és súlyos betegségek(agyhártya gyulladás, tüdőgyulladás, stb.)léphetnek fel nála.Ezért kétszer is vizsgálják.Utoljára a 36.héten.
2008. nov. 7. 06:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem az orvosom nem csinálta meg,pedig mondtam neki,és az volt a válasz,hogy nem látja szükségesnek,és folyásom is volt.

Aztán nagyon féltem, végül más ok miatt császár lett, de nem tudom mi lett volna ha a szülőutakon jön világra a baba.Ha nem érzed hogy gondod lenne,talán nincs baj,de ha úgy érzed lehet valamigyulladásod,azért ameddig csak tudod említsd meg újra meg újra.Amúgy tényleg sok helyen nem nézik,sajnos.

2008. nov. 7. 09:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem mindenhol csinálják. Én külföldön vagyok szülés előtt, de úgy tudom, hogy otthon is kórházanként változó, hogy megcsinálják-e, vagy sem. Itt az a módszer, hogy az újszülött a K-vitamin injekció mellett antibiotikumot is kap amint meglátta a napvilágot.
2008. nov. 7. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok.Nem paráztatásból, de a strepto teljesen tünetmentes.De szerencsére ugyanakkor viszonylag ritka.a dokim azt mondta 30% körüli.Én azért vagyok jártasabb kicsit, mert az ismerőseim között volt egy mamának és a baba beteg lett.Egy hónapig klinikán kezelték a kialakult tüdőgyulladást.
2008. nov. 7. 10:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem sem vette le a doki. A babám elkapott valami fertőzést, de hála Istennek, nem volt olyan komoly, mint az unokahúgomnak, akik 1 hónapot volt kórházban a picivel ( agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás).Mi csak 4 napig kaptuk az antibiotikumot, de így is rémálom volt az egész. Vigyázz magatokra:)
2008. nov. 7. 11:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos én is csak reménykedni tudok majd, hogy nem indul meg a szülés csütörtökön a pose-n és utána lesz még idő kikezelni, ha valamit találnak.
2008. nov. 7. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!