Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléssel együtt hány napig...

Szüléssel együtt hány napig kell kórházba lenni? Hogy telnek a kórházi napok?

Figyelt kérdés
Szülést követően egyből felkelhetek majd ha minden rendben zajlik? Mikor kapom meg a babát mennyi időre? Mitől függ? Hallottam olyat is hogy 3 óránként adják oda 20 percre szoptatni de olyat is hogy az anyával lehetett végig ha az anya elment wcre, büfébe vagy dolga volt akkor le tehette ilyen csecsemő osztályon. Mikor lehet haza jönni a babával? Ugyanígy érdekel a sztori császár esetén is, bár simára készülünk sosem lehet tudni. Köszi a válaszokat
2018. dec. 2. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
ez a kórháztol is függ.. 10 ėve 3órânkėnt hoztak ki 30-40percekre.pár ėvvel kėsőbb baba barát korhaz lett, es vėgig velem volt. mindkėtszer csâszár lett, es 5napot voltam bent.
2018. dec. 2. 16:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Kórháztól függ.
2018. dec. 2. 16:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
a legjobb az lenne ha azoktol ėrdeklődsz akik abban a korházban szültek ahol te is fogsz.
2018. dec. 2. 16:20
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

A legtöbb helyen már nem veszik el a babát tőled, tehát mindig veled lehet, csak a kötelező vizsgálatok és méréseknél kell odaadni a csecsemősnek.

Hivatalosan a problémamentes hüvelyi szülés esetén 3 napot kell bent lenni, császármetszés esetén 5 napig, de ezek megint egyénileg eltérhetnek ha anyukával vagy a babával gond van (itt nem kell feltétlen nagy dolgokra gondolni).

Természetes szülés után 2 órával már fel kell állni és sétálgatni picit. Császár után ez sajnos jóval több idő, elvileg 12 óra fekvés a kötelező, de ez csak a gerincérzéstelenítés miatt szükséges.

Ez egy nagyon alap sablon amit leírtam, ettől lehetnek eltérések, kórházanként és egyénenként is.

Jobb ha a kiválasztott kórháznál külön megnézed a helyi szokásokat, hogy ne legyen meglepi, mert még a látogatás is sok helyen eltér. Van ahova bárki bemehet, van ahova senki vagy max apuka. Szóval nézelődj és mérlegelj.

2018. dec. 2. 16:21
 5/10 anonim ***** válasza:
Én hajnalban szültem, utána 2 órát kellett feküdnöm. A babát aznap délután kaptam meg kb 2 órára, másnaptól lett volna velem. Sajnos elkapott egy fertőzést, így lekerült a pic-re és sajnos nem lehetett velem. 3 óránként jártam szoptatni, így sajnos tejem se lett sok. Azóta is pótolnom kell tápszerrel. :(
2018. dec. 2. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Csàszàr utàn 6 óràval, ha spinàlis az érzéstelenites jön a nővér és segitsegsevel fel kell àllni és zuhanyozni. Utàna mehetsz a babàdért. Aranyóra sok helyen csàszàrnàl, szülés utàn van. Ergo kiemelik a babàt, megnézed, elviszik, összevarrnak(+20perc) visznek az örzőbe és oda utànad viszik 1-2 óràra. Majd alszol 4-et, zuhanyzàs és mehetsz érte.
2018. dec. 2. 17:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat már nagyon várom :)
2018. dec. 2. 17:06
 8/10 anonim ***** válasza:
Éjjel 2:48kor született a kislányom, vágás, repedés nélkül... kaptunk 2 óra aranyórát, ötkor kitoltak a szobába és azt mondták pihenjek, max 9kor pisilni kimehetek. Hát én 7kor már zuhanyoztam :D rooming inben voltunk kb 10kor megkaptam a babát és végig velem volt. Vizsgálatra vitték csak el. Az a nap mikor megszülsz a 0., akár éjjel 0:01 akár 23:59. Onnantól 4. nap lehet hazamenni.
2018. dec. 2. 23:28
 9/10 anonim ***** válasza:

12.en kora delutan szuletett a masodik,15.en delutan jottunk haza.

24.en reggel a harmadik,27.en jottunk haza.

csaszar volt mindketto.

az elsonel voltak gondok nalam,igy akkor sokat voltunk bent.

nalunk csaszar utan az orzoben vegig a szulokkel lehet a pici,mar ott segitenek szoptatni is.

a masodikat vegul el sem vittek,meg elso ejszaka sem.fekve is megoldottam a szoptatast.csak pelusozni jottek segiteni a csecsemosok.

a 3. a program csaszar miatt nehezen allt at a kinti eletre,igy o az elso 24 orat megfigyelesen toltotte a csecsemosoknel inkubatroban.csak parszor hoztak ki 10 percekre,szoptatni sem szabadott,hogy ne eroltesse meg magat.

korhazon belul is lehet teljesen valtozo a hazamenetel.ez inkabb az orvoson mulik.

2018. dec. 3. 05:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Éjjel szültem, miután eltelt az aranyóra átvittek egy szobába hogy tudjak pihenni. Délután hozták a picit legközelebb, utánna már végig velem volt, csak a vizsgálatokra vitték el, meg kérhettem hogy fürdessék meg. WC volt a szobában, meg zuhanyzó is, amikor aludt a pici vagy fürdött,ezeket intéztem. Ha vizsgálatra kellett mennem az újszülött osztályon tudtam otthagyni. 3 nap után jöhettem el a kórházból. (ha besárgul többet kell maradnod)
2018. dec. 3. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!