Szabolcs megyei lakosként hogyan oldható meg a Debrecenben
való szülés?
Figyelt kérdés
Már csak kb egy hónapunk van hátra, de most tudtuk meg, hogy a megyénkben a kórházakban csak úgy lehetséges az apás szülés, ha apa elvégzi a tanfolyamot, holott amúgy jogszabály kötelezi az intézményt, hogy bent lehet tanfolyam nélkül is az apuka. Na most én nem akarok vitatkozni a szülés napján meg semmi, apuka a munkabeosztása miatt el sem tudna járni tanfolyamra, a szabadságot sem szívesen osztják a munkahelyén, szóval úgy döntöttünk, hogy mivel tán Debrecenben nem kell tanfolyam, bent lehet az apuka, oda mennénk, ha a szülés beindul. Csak félek, hogy mivel nem oda tartozunk, elhajtanak minket onnan. Vizsgálatokra sem oda jártunk. Gondolom nem hagyják bennem meghalni a gyermeket, ha már ott állunk a kapuban, csak azért mégis kellemetlen lenne, ha nekünk állnának. Orvost nem szeretnénk fogadni, max valamennyi hálapénzt adnánk. Ezen felül tán még az ellátás és hozzáállás is jobb, mint Szabolcsban. Valaki tudna nekem erről információval szolgálni? Köszönöm.
Szerintem menj be abba a kórházba ahova tartozol,és ott kérdezd meg.
Szerintem Debrecenben csak sürgősségi esetben látnának el.
Pl nekem szivárgott a magzatvíz,semmi fájásom nem volt és már nem engedtek ki,másnap szültem.Viszont simán olvastam olyat,hogy ilyenkor hazaküldik még az embert.
2018. okt. 13. 11:01
2/8 anonim válasza:
Nem látnak el, csak sürgősségi esetben. Értsd, ha már megindult a szülés. Apuka oldja meg a tanfolyamot, ha ott akar lenni. De amúgy az egészségügyi törvény értelmében egy nagykorú személy bármikor melletted lehet, amenyiben a jelenléte nem veszélyezteti ah ellátásodat. Erre mondjuk simán megoldják, ha nem szimpi apuka, hogy veszélyezteti. Menjen tanfoylamra
2018. okt. 13. 11:12
3/8 anonim válasza:
Így, ahogy elképzelted, sehogy. Csak nagyon sürgős esetben, de ezt úgy értsd, ha már épp kipottanni készül a gyerek. Egyéb esetben simán elhajtanak, mivel Nyíregy 40 perc.
(Azt hozzáteszem, hogy ha táppénzen vagy, akkor nem is hagyhatod el a lakóhelyedet.)
Fogadnod kellene orvost, hogy Debrecenben szülhess. A Klinikán a nem debreceniek közül egyébként is csak az szülhet, a többieket a Kenézybe viszik (az a Debrecenhez közeli települések területi ellátó helye).
2018. okt. 13. 11:16
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2018. okt. 13. 11:45
5/8 anonim válasza:
Szerintem meg ha a Klinikán vagy a Kenézyben fogadsz egy orvost, akkor meg lehet csinálni - de kérdezz rá egy orvosnál!
Direkt nem írok nevet - találjátok fel magatokat...:)
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen van!
2018. okt. 13. 13:59
6/8 anonim válasza:
5, mintha nem ezt írtam volna. De kb. 36 hetesként nincs az az orvos, aki elvállalja.
2018. okt. 13. 14:04
7/8 anonim válasza:
Fogadj szülésznőt,az orvosod biztos tud ajánlani valakit. Vele meg tudod beszélni,hogy lecsúsztatok a tanfolyamról,de szeretnétek együtt szülni.
2018. okt. 14. 16:06
8/8 anonim válasza:
Az Orosz dokik Nyíregyiek, de Debrecenben a klinikán szülészorvos az egyik. Vagy mindkettő?!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!