Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Koraszülésnél lehet teje az...

Koraszülésnél lehet teje az anyának?

Figyelt kérdés
Hányadik héttől indulhat be a tejtermelés? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, vagy információja?
2010. jún. 23. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:

LEhet.

Az egyik ismerősöm 32.hétre szült és azt hiszem a 4. vagy 5.napon indult be a teje, de ugye a kórházban fejni kellett neki, mert a baba még nem volt erős szopizni.

Mikor hazaengedték őket, pár hét múlva már szopott is a kicsi, gond nélkül.

Ő ivott lactoherbet míg a kórházban voltak.

2010. jún. 23. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
29. hétre szültem császárral, már a 2. napon volt tejem, fejtem 3 óránként. 9,5 hónapig volt tejem, de akkor már csak már naponta csak 2-3x fejtem. A lányom kevés ideig szopizott, mivel korababa nagyon erőtlen volt üvegből kapta a tejet, aztán meg nem fogadta már el a cicit.
2010. jún. 23. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:

2 korababa volt az elmúlt években a környezetemben, egyik 29. másik 34. hétre született, mindkét anyukának beindult a teje és ment a szopi.

Csak annyi gond volt, az egyik bimbóvédővel szopizott egy darabig.

2010. jún. 23. 21:01
 4/7 anonim ***** válasza:

35. hétre szültem, a 3. napon belövellt a tejem. Ma már anyatejleadó vagyok, annyi van.

Bárki szoptathat, örökbefogadó szülő is. Háborúkban előfordult, hogy apácák szoptattak. Ehhez nem kell szülni, tényleg. Ne félj!:-)

2010. jún. 23. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy anyukával a KORA-n ismerkedtünk meg.

Ő 26 hétre szült, lepényleválás miatt. Volt teje, amennyi kellett (az elején ez 1-2 ml volt). Fejt, gőzerővel.

És 5 hónap után hazamentek, és rá 3 hónapra, amikor beszéltünk (8 hónappal a koraszülés után) még mindig szoptatott és anyatejes volt a baba.

Azóta nem beszéltünk, de ez már önmagában is nagy pozitívum.

2010. jún. 23. 21:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem mikor megszuletett a kisfiam (nem volt koraszulott) akkor nem volt eleg tejem emiatt nagyon derpesszios lettem ezert a doki felirt egy gyogyszert amit allitolag koraszulott babak anyukainak adnak akiknek nem indul be a tejtermeles valami oknal fogva de a babanak kell az anyatej. Domperidone volt a neve ha jol irom. Ettol 2 nap mulva annyi tejem lett, hogy alig gyoztem fejni. 3x3 tablettat kellett naponta szednem. Szoval nincs gond mar akkor sem ha nem indul meg a tejcsi idobe van ra megoldas. Rendes volt a dokim mert egyebkent nem irhatta volna fel csak megsajnalt nagyon. Kulfoldon elek.
2010. jún. 23. 22:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem a lányom 35.hétre született, és rengeteg tejem volt! 1 szopi alkalmával 250-300 gr ot evett , napi 7 szer, és mellett még másfél litert lefejtem! semmi gond nem volt a tejjel, bár az orvosom azt mondta , ezt agyban produkáltam, mert annyira féltem hogy nem lesz tejem , és annyira akartam tejet produkálni, hogy így reagálta le a szervezetem:). És semmi tejserkentőt nem szedtem!
2010. jún. 24. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!