Milyen élmény volt a kórházi tartózkodás első babátokkal?
Még sosem voltam kórházban, minden tapasztalat érdekel :) Milyen volt? Pozitív? Negatív? Hogy bántak veletek? Szobatársak? Látogatók? Bármi, ami eszetekbe jut.
Légyszi, írjátok oda azt is, melyik kórház volt.
István kórház, Budapest (én is először kórházban a születésem óta)
Nagyon szuper volt mind a szülés mind a bent töltött napok. Mindenki egytől-egyik nagyon kedves volt és a csecsemősök is nagyon segítőkészek voltak. Látogatók jöhettek, ebéd körül volt egy csendespihenő de amúgy bejöhettek a szobába is. Rendesen volt takarítás, tiszta volt minden. Az étel, hát az kórházi de egyébként szerintem nem volt rossz egyáltalán: halrudacska rizzsel, zöldségleves, tökfőzelék fasírttal stb.
Egy ágyast nem sikerült kapni mert épp teltház volt de a 4 ágyasban nagyon kedves és normális szobatársaim voltak, sokat beszélgettünk és segítettünk egymásnak. Nekem abszolút pozitív emlékként maradt meg minden. :)
Kétszer szültem, mindkétszer 4 ágyasban voltam, mindkétszer rémálom volt.
Valaki babája mindig sírt, valamelyikünk mindig matatott valamit, vagy épp jöttek takarítani/lázat mérni/vizitelni/ételt hoztak/ételt vittek stb.
Zombi voltam mire hazakerültem, 3 napig szinte semmit nem aludtam, rémes volt.
Első szülés és első kórházban tartózkodás, ráadásul szülés előtt + 1 hetet bent töltöttem, mert túlléptük a 40. hetet. 3 ágyas szobában voltam, teljesen normális szobatársakkal, igazából az unalmat leszámítva nem panaszkodhatok. Tiszta fürdő, rendes személyzet, türhető kaja. A szülésem körül is minden rendben volt. Rooming in-ben voltam, ami tök hasznos volt, mert a többgyerekes szobatársaim mindenben segítettek, amit én még nem tudtam. Egyedül néhány csecsemős nővér volt kicsit goromba, pl. egyikük “leszidott” hogy miért csak lefejt anyatejet kap a lányom, és mikor mondtam, hogy mert nehezen veszi el a cicit, akkor meg se próbált segíteni, csak odanyögte, hogy “meglátjuk hogy lesz ebből holnap hazamenetel”... ezen kivül semmi rossz élményem nem volt.
- Tatabánya, Szent Borbála Kórház
Egy hónapot voltunk bent. 4hétig volt intenzív osztályon a gyerekem. Tüdőgyulladást kapott a kórházban, megrepedt a tüdeje, vérmérgezést kapott, pont leszartam, hogy milyenek voltak a körülmények. Csak az érdekelt, hogy épségben hazakerüljünk mindketten. Elég rossz élmény volt, sokmindent átértékeltem.
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!