Nagy baba és szülés utáni felesleg?
Keddre vagyunk kiirva. Ma az orvos úgy mérte, hogy 3800g. 36. hétben volt 2700g a 34. hétben pedig 1600g.
Nagyjából 20 kilót szedtem fel vagy még többet is, de mind csak a hasamra ment. Még hátulról se lehet látni hogy babát várok.
Nagyon tartok attól hogy ilyen nagy baba lesz vagy hogy esetleg elérni a 4 kilót is. Kinek mekkora volt a babája? Nem tudom hogy tudnám megnyugtatni magam hogy ez normális súly vagy hogy nem lesz ilyen nagy..
A másik problémám, hogy eddig nagyon szép volt a hasam. Sehol egy csík és nem lóg, pedig hajlamos vagyok a csiklsldásra. De így a vége felé nem tudom mennyire fog vissza húzódni a hasam, marad e felesleges vagy esetleg előfordulhat hogy utólag lesz csíkos?
39+4
Az elso gyerekem szuletett picivel 4 kg alatt, en 20+ kilot hiztam vekony testalkatra. Nem tudom, hogy pontosan mennyit, mert ket hettel szules elott mertem utoljara, akkor volt 20 kilo plusz, de biztos jott meg zgana.
En is ugy lattam, hogy nem sokat hiztam magamra, de ez nyilvan hulyeseg volt, tejintve, hogy hasra hizni 0 kilot nem lehet, ha vizesedes adna a felet, az is extrem lenne, de az latszana is a labakon, bokan, arcon, stb.
Utolag azt mondom, hogy pont a pocak terelte el a figyelmet a tobbi hizasrol.
Szules utan egyertelmuen latszott, hogy van rajtam felesleg, 10-11 kilo maradt rajtam. Annak azert nyoma van.
Lement egyebkent hamar, par honap alatt, sportolni is ujrakezdgem a gyermekagyas idoszak utan azonnal.
Csikom nem lett nekem sem, a hasam lapos lett, mint volt gyerek elott, de a borom nem lett soha olyan feszes. Nem logott, nem lett kotenyhas, csak siman nem volt olyan feszes, mint elotte, ami azert nem csoda.
Egyebkent a csikosodas nem feltetlenul fugg a hizastol, sea baba meretetol. A masodik babaval alig hiztam, 10 kilo jott fel osszesen (le is ment szulessel), akkor tenyleg nem hiztam magamra. A gyerek is kicsi lett, 3,1 kg. Ennek ellenere szules elott par nappal megrepedt a borom, csak alhasamon lett oar csik, de lett. Pedig kisebb hasam volt, feszes, mint egy gumilapda, talan epp emiatt repedt meg.
20kg-ot híztam, de nálam pld az elejétől látszott, hogy vizesedek.20 hetesen már sokszor olyan volt a bokám mint egy elefántnak.Rengeteg jött hasra.154cm magas vagyok a hasam fél órával előbb ért mindenhova.:)
51cm és 4kg született a babám 39+6 napra.Programcsászár volt, mert faros is volt és nem bírtam volna megszülni sem.(orvos szerint)
2-3 hét kellett, hogy kimenjen belőlem a víz azzal eltűnt 13kg.A többi a súly maradt.Rosszul viseltem a császárt,nehezen épültem fel belőle úgyhogy én már csak valamikor 9 hónappal a baba születése után kezdem mozogni úgy igazán és akkor is csak óvatosan ,hogy a tejem is maradjon.Havi 1-2kg között ment le.
A hasam szerintem már nem lesz az igazi.Bár reménykedem, ha már tudok, bírok súlyzós edzésekre járni akkor esetleg még alakul vagy jobb is lesz mint a régi.Csíkom csípőn lett pár, de nem látványos és talán 3-4 van szóval azok nem zavarnak.
18 kilót híztam, a fiam 3200 grammal született.
2 héttel szülés után már rámjöttek a terhesség előtti farmereim, 3 hónappal utána pedig már a kezdősúlyom alatt voltam.
Csíkok: lehet, hogy nem lesz, de ha hajlamos vagy rá, akkor nem valószínű, hogy megúszod. Sok ismerősöm reménykedett benne, hogy igen, végül a szülőszobán repedt a hason is és a cicin is a bőr.
A nagy baba és a te hízásod nem függ össze.
Elsővel 22 kg-t híztam, 4640g lett a baba. Másodikkal 15 kgt, 4380g lett, harmadikkal
6kg-t híztam összesen, 4740gal született.
Átlagos testalkatú vagyok, 165 cm és 60kg, mondjuk most nem mert a 3.után felszedtem 12 kg- t de annak lelki okai vannak, nem a terhesség következménye
A csíkosodás: hatalmas hasam volt mindháromszor, egy csík sincs rajta, viszont a fenekemen, combomon, mellemen van.Nem tudom ez mitől függ.
Nem igazán függ össze a pocakméret és a hízás sem a baba súlyával.
Nekem az első fiam 3300 gramm volt, a hasam hatalmas és 18 kg-t híztam (nem vagyok rá büszke).
Nehezen is ment le,nem is maradt szép a hasam, bár lapos lett és izmot is sikerült építeni rá de a bőr katasztrófa.
A második babámmal 13 kg t híztam, amiből 4400 gramm lett a lányom :))
Ha nagyon nagy a pocak, mindenképp javasolnám szülés után a Love my belly tornát, mert nagy a valószínűsége hogy a középső hasizmod is szétnyílt a terhesség során de tornával szépen helyrehozható!
Illetve még vmi eszembe jutott erről az uh-s becslésről. Nekem a fiamat 38 hetesen 3800 grammnak mérték, ez alapján legalább 4 kilónak kellett volna lennie mire megszületik. Közelében se volt.
A lányomra pedig azt mondták 3400 körül lesz, mint a bátyja...és tessék, 1 kg val nagyobb lett ennél.
A bpd is számít a súlybecslésnél, a fiamnak mindig is nagy fejecskéje volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!