Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés az USA-ban? Valaki...

Szülés az USA-ban? Valaki bevállalta már?

Figyelt kérdés

A "Kérdezd meg a Vasvári Vivit" válaszok nem érdekelnek.

Felvetődött az ötlet, hogy megérné-e, mennyivel lenne jobb, ha ott születne a pici. Ugye így később az állampolgársággal nem lenne probléma és nekem többen mondták, hogy ez minden pénzt megér, ha van ez a lehetőség, akkor igenis éljünk vele.

De nem tudom, hogy ez hogyan működik, a szülés után még hány hetet kell kint töltenünk, vagy egyáltalán vannak-e ennek az egésznek "extra" feltételei...

2018. szept. 2. 15:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Csak ha valaki évek óta 1-2 alkalommal utazgat Amerikába, az tudja ezeket az infókat, de ha mégsem, akkor van fogalma arról hol keresse, vagy megkérdezi az amerikai ismerőst, akihez utazgat. Nem egy magyar, névtelen fórumon jampizik, hogy "emérikában szülnék úgy, hogy semmit nem tettem az ottani kasszába". Ostoba kérdés ez, és valószínűleg közel sem állsz ehhez, csak villogni akartál.
2018. szept. 2. 16:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem éri meg a befektetést, egyáltalán nem biztos, hogy majd az usa-ban akar élni a fiad, rengeteg jó hely van sokkal közelebb is.
2018. szept. 2. 16:09
 13/19 A kérdező kommentje:
Ez egy sima kérdés, nem kötelező ám válaszolni rá. Nem ismerőshöz szoktunk utazni. Nem volt még terhes barátnőm sem soha, a családban is mindenki Magyarországon szült. Úgy gondoltam, ez az oldal arra van, hogy bármit megkérdezzek.
2018. szept. 2. 16:10
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

Hogy gondoltad ezt? Ugye tudod , hogy légitársaságtól függetlenül általában 28. hétig lehet repulni ?

És mivel értelemszerűen nem leszel a biztosítva honnan fogod fizetni a több 100 000 $-t? Ha netalántán komplikáció lesz és a gyerek marad a kórházban, akkor a többi pénzt? Vagy majd leülöd a börtönben?

Tévedés, a gyerek nem kap automatikusan állampolgárságot, hanem születési anyakönyvi kivonatot kap, amivel majd felnőtt korában kérvényezheti az állampolgárságot. Barátnőm szült ott onnan tudom (ők a férje által hat évig éltek az USAban ugyanis a férje ottani egyetemen tanult majd ottani tévénél dolgozott ). Már lassan 30 éves a gyerek, és eszébe nem jutna hogy megkérni az állampolgárságot, Budapesten szeret élni, ott is nősült.

Tehát nem olyan egyszerű ez mint az egyszer egy.

Egyébként meg nem kell itt vagizni, olvass amerikai fórumokat is kérdezz ott utána.

2018. szept. 2. 16:26
 15/19 anonim ***** válasza:
94%
Ha évente kétszer mész, akkor tudod, hogy érkezéskor a reptéren egy gyors elbeszélgetés, “felmérés” vár. Nagy hassal simán visszafordíthatnak azzal az indokkal, hogy kockázatot jelentesz, mert ott akarsz szülni, és utána illegálisan ott akarsz majd maradni. Ennél kisebb dolgok miatt is hazafordítottak már embereket. Jó lenne, ha nem magyarként b💩szakodnátok a rendszerrel, mert már így is szó van róla, hogy szigorítanak a sok “élelmes” honfitársam miatt, akik nagyon okosnak hiszik magukat.
2018. szept. 2. 16:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azzal ugye tisztában vagy hogy ennek az egésznek a költsége olyan 20-30 millió közötti összeg? Van ennyi pénzetek rá?
2018. szept. 2. 16:40
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

Jajj kérdező. Persze te nem ám egy Mariska vagy faluról, de azért egy zs kategóriás fórumon érdeklődsz hogy vajh szülj-e az USA-ban. Gondolom Vivike inspirált holott te valaki vagy nem egy Mariska :)

Miért nem angol nyelvű oldalakon tájékozódsz, nem itt ahol nagy valószínűséggel nem kapsz személyes tapasztalatokat? Mi honnan tudhatnánk ezekre a választ?

Menősködő celebmajmolós "Mariska" :))

Sok értelme volt a kérdésednek.

2018. szept. 2. 17:23
 18/19 anonim ***** válasza:
85%

Van erre kidobni való 10milliód??

Ha van, akkor eredj, nekem aztán mindegy hol szülsz.

De hogy ezt Mariskának a falu végéről itt a gyk-n kell kérdezgetnie...

2018. szept. 2. 17:32
 19/19 anonim ***** válasza:
70%

Nekem ott született az egyik gyerekem. A férjem kint dolgozott, kimentem utána. Akkor még 36 hetesen is lehetett repülni :)Kb. 10 hetes volt, amikor hazajöttünk, mert lejárt a munkaszerződés.

Most már 22 éves, kettős állampolgár, az ég világon semmi előnye nincs belőle.

2018. szept. 2. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!