Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mióta megcsászároztak olyan...

Mióta megcsászároztak olyan furát érzek minden menstruációkor. Mi ez?

Figyelt kérdés

3 éve császároztak, 2 évig nem jött meg (aktívan szopizott a fiam), azóta mikor megjön első 2 napban, ha állok úgy érzem ki akar szakadni az egész belső részem, húzó, feszítő érzés, a gátam a belső combom felé sugároz. Görcsölni nem szoktam. Nagyon kellemetlen, nekiálltam port törölgetni, de abba kellett nagyon, nagyon rossz. Ahogy lefekszek elmúlik, de tenni kellene a dolgom, főleg mivel nemsokára dolgoznom is kellene és álló munka napi 8 órában. De így???

Az orvos, csak annyit mond, hogy hát a menstruáció kellemetlenségek jár. Dehát ez elviselhetetlen.

2018. jún. 22. 08:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem tini koromban volt így. Amikor szültem (császár volt nekem is) utána 1 évig nem jött meg a szoptatás miatt. Szülés után viszont teljesen más lett a menstruációm. Kevesebb és nem görcsöltem. Az orvosom azt mondta, hogy ilyenkor változhat, de eleve az idő múlásával is változik.

Azért én a helyedben elmennék másik orvoshoz, de ilyen miatt aligha újra műtenének, ha nem kóros.

2018. jún. 22. 09:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Pont rossz irányba változott :S

Mindenképp keresnem kell egy olyan orvost, aki tud vele mit kezdeni! Nem szoktam hisztizni, de ez elviselhetlen. Szó szerint olyan, mintha éppen ki akarna csusszanni egy baba...

2018. jún. 22. 09:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen nézesd meg, ha aggódsz. Nekem 3 hónappal a császár után iszonyatosan nyilallni kezdett a sebem, én bizony elmentem a nőgyógyászhoz, hogy ultrahangozzon meg, meg is néztük, hogy rendben van a vágás és a méhem is. Megnyugtatott. Ő tovább is tud irányítani más orvoshoz, ha problémát gyanít (pl. endokrinológus, sebész stb.)
2018. jún. 22. 09:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet hormonális oka (magas prosztagladin szintet okozhat egyes cikkek szerint a cinkhiány is), lehet összenövés, endometriózis, de ezket meg csak laparoszkópiával látják. És az is lehet, hogy tényleg semmit nem lehet kideríteni. Szedj ibuprofent és görcsoldót 6 óránként, amint elkezdődik a vérzésed. Vagy - gondolom a nőgyógyász is tanácsolta - szedhetsz valamilyen hormonális fogamzásgátlót (tabletta, injekció, spirál), ami elvékonyítja a méhnyálkahártyát és a kevesebb vérzés általában kevesebb fájdalmat jelent - de persze ezeknek mind lehet mellékhatása (pl. trombózis, csontritkulás).

És az is lehet, hogy még fél-egy év és változni fog magától, nekem így alakult: szintén hosszú szoptatási szünet után borzalmas napok (fájdalomcsillapító sem segített), jártam mindenhová (nőgyógyász, endo, gasztro, mri... de lapart nem vállaltam be), semmit nem találtak, aztán egyszercsak kezdett javulni. De ettől még neked lehet valami kideríthető oka.

2018. jún. 22. 09:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen a fogamzásgátlót javasolta, de csak ezért kezdjem szedni? Bár, ha nem javul, inkább szedem. Hátha javul és abba is tudom hagyni, de végülis én a laparoszkópiát is bevállalnám, de azt nem említette.
2018. jún. 22. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!