Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek, hogy áll hozzá a párja...

Kinek, hogy áll hozzá a párja az Apás szüléshez?

Figyelt kérdés
.
2008. okt. 31. 10:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk még nincs baba, de rajta vagyunk az ügyön.

Az én párom azt mondta, hogy bejön velem, az a minimum, persze szigorúan csak a fejemhez, de lélekben ő kell, hogy támogasson engem, ha már a kihordásban és a megszülésben nem segíthet, a fizikai dolgok maradnak a szülésznek és az orvosnak.

2008. okt. 31. 13:09
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
Sziasztok! Az én férjem is benn volt velem és ez nagyon sokat jelentett nekem, belé kapaszkodtam egy -egy nagyon erős fájásnál, aamikor még lábon bírtam a vajúdást, a tolófájásoknál törölgette a homlokom és könnyes szemmel nézte, amikor kibújt a kisbabánk. El sem tudta volna képzelni, hogy ne legyen velem a nehéz órákban, pedig ő is takargatja a szemét egy csepp vér láttán. Amikor elkísért vérvételekre (AFP, genetikai, nagylabor) és kint várt rám, már a tű gondolatától is rosszul lett szinte. :-)
2008. okt. 31. 14:06
 13/25 anonim ***** válasza:
83%

Az én férjem folyamatosan kísérget az orvosi vizsgálatokra, ultrahangokra, stb. Bent lesz a szülésnél is, kíváncsiságból is, aggódásból is kifolyólag.

Én nagyon örülök neki, nagyon hiányozna, ha nem lenne majd velem szülésnél!

2008. okt. 31. 14:43
 14/25 anonim ***** válasza:
80%

Kösz a lepontozást! Akkor mit díjaztok, ha az őszinteséget nem? Csodás feleségek és anyák vagytok így...

Nyugodtan le lehet pontozni... szánalmas...

2008. okt. 31. 15:09
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

Ezt figyelem én is,az ember leírja ami vele történt,és lepontozzák,érdekes, de hidd el sokszor olyan pontoz,aki csak idekontárkodik,semmi köze a témához,csak pontozgat,na ezt is lehet!!

Amúgy én sem erőltettem a dolgot,de a párom be akart jönni.Kicsit féltem,mi lesz de nagyon jól viselte,utólag azért bevallotta,hogy nagyon félt.De olyan jó volt hogy szorongathattam a kezét,bár nem mert szólni igencsak fájt neki:-)

2008. okt. 31. 17:13
 16/25 anonim ***** válasza:
89%
Én már 2 éve voltam kismama, és mindkettőnknek egyértelmű volt, hogy együtt csináljuk. Nekem nagyon jó volt, hogy ott volt, bár beszélni nem volt erőm, de szorítottam a kezét nagyon. Itatott, és törölgetett, így nem éreztem magam egyedül a fájdalmamban, az idegen helyen és ismeretlen események között . És tényleg annyit lát csak, amennyit akar. Na, ő mindent végig nézett, meglepően jól bírta. Azóta mentőápoló lett belőle... ja és apuka.
2008. okt. 31. 19:46
 17/25 anonim ***** válasza:
88%
Én a 14 órás válaszoló vagyok - én sem értem, miért kell lepontozni egy őszinte választ, ami tapasztalaton alapul. Mi abban a rossz, hogy az én férjem benn volt velem a szülőszobán és nagy élmény volt neki a kislánya születése???? Nem értem...
2008. okt. 31. 20:39
 18/25 anonim ***** válasza:
83%

Mi az első babánkat várjuk a párommal! Eddig minden vizsgálatra eljött velem és természetesen a szülésnél is bent lesz velünk!Azt mondja ez lesz élete egyik legszebb pillanata amit már mind a ketten nagyon várunk!Én nagyon örülök, hogy bent akar lenni velem remélem az is erőt fog adni majd!

34 hetes kismama

2008. okt. 31. 21:00
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A 7. válaszoló vagyok.Nagyon rosszul esett, hogy lepontoztak, pedig semmi rosszat nem írtam:-(
2008. okt. 31. 21:49
 20/25 anonim ***** válasza:
89%

Úgy látom a válaszok számából, hogy ez a téma mindenkit megmozgat. Ezredik válaszoló vagyok, azért remélem elolvassa valaki.

Mi az elején úgy álltunk hozzá, hogy egy férfinak ott semmi helye. Ez az előző generáció hozzáállása, amikor még nem is volt rá lehetőség, ők élből el is utasítják. Én is ezt hallottam anyukámtól mindig.

Aztán elkezdtem gondolkodni rajta, hogy mennyire félek. A párom azt mondta, hogy ő eléggé iszonyodik az ilyesmitől, de ha akarom bejön velem. Mondtam, hogy csak a vajúdásra. Na, ebből már látta, hogy persze, hogy akarom. Úgyhogy bent is maradt. De több apukától hallottam, hogy a vajúdásra akart csak bemenni, aztán bentragadt, mert olyan gyorsan történtek az események. Ő azt mondta, hogy látott mindent, hiába a fejemnél állt, és nem volt szép látvány. Amit nagyon irigylek tőle: ő látta, ahogy a gyermek kipottyan. Én csak a sírását hallottam, de annyira kivoltam, hogy fel sem tudtam nézni, hogy lássam (persze 10 perc múlva odahozták.)

Nekem lelkileg nagyon sokat segített, hogy ott volt. Ő meg azóta még sokkal jobban tisztel, mint előtte, hogy ezt ilyen fegyelmezetten, nyafogás nélkül végig tudtam csinálni! (A férfiak meg fogorvoshoz nem mernek elmenni.)

2008. okt. 31. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!