Nalatok, hogy volt elso babamat varom35 hetes vagyok most . Naprol napra jobban jon ram a para a szules miatt. Mas is igy volt?

Én így voltam.
Bepánikoltam,hogy nem akarom.
Dehát innen nincs vissza út...
Aztán 38héttől már annyira szenvedtem(nem fértem el saját magamtól,fájt a mozgás,nem tudtam aludni)hogy vártam már hogy túl legyek rajta!
Hidd el azt a pár órát kilehet bírni.
A lényeg hogy minden remdben menjen veled is meg a babával is!
Sok sikert,könnyű szülést!
Hidd el gyorsan túl leszel rajta!

Szülőszoba csomag:
-iratok, mami kiskönyv, TB kártya, leletek, házassági anyakönyvi kivonat/apasági
-gátmasszázsolaj (ez lehet olívaolaj is nem kell speckót venni)
-szőlőcukor, csoki, 2 üveg víz
-hálóing
-köntös
-papucs, zokni
-törölközők: kicsi méretű borogatáshoz és nagy ha zuhanyoznál/kádban vajúdsz
-betét / eldobható bugyogó a magzatvízhez és amit szülés után be tudsz rakni
-telefon, fényképező kinek igényei szerint
-CD, iPod stb ha van zenelejátszási lehetőség lehet vinni a saját muzsikád
Apának:
-kórháztól függ beöltözős szett nekünk pl nem kell
-nasi, hami, víz
-papucs
Kórházi napok:
mami:
-betét, eldobható bugyi minden mennyiségben (én Tena Extra betétet és Tena Pants eldobható bugyit vettem)
-4-5 hosszú, feneket takaró póló vagy hálóing (szoptatós, csipke igény szerint) vagy leggings+póló ahogy kényelmesebb, pulóver
-2 köntös
-2 pár papucs fürdéshez és mászkáláshoz
-szoptatós melltartó én pl nem azt viszek szerintem hanem egy olyat amibe majd tuti belefér a mellem
-bögre, evőeszköz, műanyag tányér
-2-3 tekercs WC papír, esetleg nedves toalett papír a gátsebbel ez kényelmesebb
-törölközők
-pipere cókmók: fogmosás, zuhanyzás, hajmosás, smink, fésű stb.
-víz vagy üveg mert a szoptatáshoz annyit kell inni mint egy tevének
-fertőtlenítő kendő én pl Domestosost vettem erre a célra
-mellszívó a tej beindításához (ez fakultatív szerintem a kórházban is tudnak adni), bimbókrém
-kulturált ruha hazamenni
-telefon, töltő
-Algopyrin nem árt ha van
Babinak:
-eldobható pelus kb. 30 db, ha kell még apa tud behozni
-popsitörlő
-saját cumisüveg nem árt ha pótolni kell
-ruhát nálunk nem adnak így: 6-8 db body, rugi és egy hazamenős szett
-textilpelus
-vékony sapka, kesztyű
-textilpelus
-takaró
-hordozó a hazamenetelhez
Nekem ezeket mondta a szülésznőm és már nagyjából mindent meg is vettem de lusta vagyok összerakni a táskát. :D
Neten amúgy nagyon sok lista van fent még személyre is tudod szabni.

Próbàld ùgy felfogni, hogy muszàj tùleani rajta, ìgy is-ùgy is, ha nyugodt vagy ha ideges akkor is. Ès akkor màr jobb higgadtnak maradni, mert az idegessèggel csak lassìtod a folyamatot.
Nekem is nagyon fàjt a vajùdàs meg főleg, de minden fàjàsnàl arra koncentràltam h nagyon mèly levegő ès egyàltalàn ne feszìtsem meg az izmaimat. 5 òra alatt meg is lett a babòcàm, a szülèsznők is mondtàk, hogy nagyon gyorsan nyìltam, ès haladt a pici kifelè, nem is szamìtottak rà, hogy ilyen szèpen halad majd. Szòval, èn azt tanàcsolnàm, hogy amennyire csak birsz pròbàlj nyugodt maradni, persze hogy nem lehet 100%-ig, de ne a fèlelem legyen ùrrà rajtad, mert akkor nagyobb az esèly, hogy pokoli èlmèny lesz. Nekem tòbbnyire pozitìv èlmèny maradt. Kìvànom a legjobbakat! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!