Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél a méhszájat hol...

Szülésnél a méhszájat hol nézik? Hüvelyen vagy végbélen keresztül?

Figyelt kérdés
2018. febr. 22. 21:10
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Ez most már messze elment a kötekedés kategóriába, a választ megkaptam, régebben létezett ez, most már nem.

Befejeztem a továbbiakba a komment olvasást!

2018. febr. 23. 18:33
 22/22 anonim ***** válasza:
80%

Akármennyire is hülyének nézitek a kérdezőt, bizony lehet végbélen keresztül cervixet vizsgálni.

Szülészeten dolgozom, több olyan szülésznő is dolgozik az osztályon, aki már "nem mai csirke". És bizony, ők mondták nekem is, hogy régen csak az orvos vizsgálhatott hüvelyen keresztül, a szülésznő csak végbélen keresztül nézhette a méhszájat.

Meglepődtem én is, mert életemben nem vizsgáltam cervixet végbélen keresztül szülész rezidens létemre, de azt mondták, hogy tökéletesen lehet úgy is érezni.

Ez persze nem is csoda, ha belegondolunk, hiszen a végbél és a hüvely között nincs valami nagyon vastag szövetréteg.

De hozzá kell tennem, hogy régen gumikesztyű sem volt ám, a szülésznő bemosakodva vezette csupasz kézzel a szülést! Gondolom ez lehetett az oka annak, hogy ő csak végbélen keresztül vizsgálhatott, hogy a hüvelyen keresztül ne vigyen fel fertőzéseket, mert minden egyes vizsgálat előtt fullra bemosakodni kicsit macerás lett volna.

De a kérdésre válaszolva: manapság szülésnél hüvelyen keresztül vizsgálják a méhszájat. Az orvos is, a szülésznő is.

2018. febr. 23. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!