Így kezdődhet vajúdás?
Sziasztok!
38+0 hetes vagyok ma, és reggel arra keltem, hogy rendszertelenül keményedek. Össze szorul a hasam majd kienged, tíz percenként átlagban , tehát van hogy 8 van hogy 12 is eltelik, de több nem nagyon.
Közben elkapott a hasmars is, a keményedések után mennem kell wcre...
Narancssárgás - barnás kocsonyás zselés folyásom van - bocsánat kicsit gusztustalan, nem tudom máshogy leírni.
Valakinek kezdődött így sima keményedessel a vajúdás? Vagy ez ilyen jósló keményedés lehet?
Nekem a masodik gyerekkel igy kezdodott, de le is allt. Nekem nyakdugo nem jott, de mar nyitva is voltam 2 ujjnyira a 30. hettol.
En is bizonytalankodtam, mert csak kemenyedesek voltak, de surusodtek, a szulesznot felhivtam es azt mondta, hogy menjek be a korhazba. A kocsiban mar 5-6 percesek voltak es kicsit fajt is (nem ugy messzirol sem, mint rendes vajudasnal.) Mire beertunk es orvos megvizsgalt, addigra leallt teljesen, 3 ujjnyira viszont kinyiltam.
4 napig nem tortent semmi, vegul burkot repesztett az orvos es meginditottak oxitocinnal. (Szerencsere nem kellett a korhazban maradni abban a 4 napban, csak be kellett jarnom vizsgalatra naponta.)
Hasmenesed lehet az osszehuzodastol, nem tudom, hogy mi az osszefugges, de nekem is volt mar az elso szulesnel is, sot, nekem a mensi elso napjan is szokott lenni, amikor gorcsolgetek.
Figyeld tovabb az idot, hogy surusodik-e, ha van orvosod, akkor hivd fel, hogy megvizsgal-e, ha nincs, akkor is erdemes lenne szerintem bemenned a folyas miatt, hogy megvizsgaljanak.
Ezek elö fájások, készülsz már a szülésre.De, akár még 4 hétig is mehet ez így.
Viszont, ez a folyás egyszeri volt vagy folyamatos? Azért, ha úgy gondolod, hogy vérzel akkor mindenképpen menjél be a korházba.
Köszönöm szépen a válaszokat. Azóta is keményedek, de nem mondanám fájdalomnak, csak tényleg has befeszülés. A folyással kapcsolatban : hétvégén távozott egy nagyobb darab zselés cucc, toccsant is a wcben (kicsit vicces), teljesen átlátszó volt maximum nagyon halvány fehér. De akkor nem követte keményedés. Vérzésnek egyáltalán nem mondanám most, inkább csak narancssárga színű, de most azóta nem találkoztam vele, mióta a kérdést feltettem.
36 hetesen voltam egyébként 1 ujjnyira nyitva ( 3111) azóta fogalmam sincs mi a helyzet odalent.
Kedves Kérdezö
Miújság azota?
Nálam igy kezdődött a vajúdás.
Öt óra hossza alatt lett meg a babám.
Könnyü szülést ha még nem vagy túl rajta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!