A szülés kiirt dátuma csak 38 hét nekem de egy terhesség 40 hét ált. Miért csak 38 hetet számoltak?
Én is február 24-re vagyok kiírva. 36+4 vagyok.
Nekem május 10 az utolsó menstruáció, viszont ez nem mérvadó, mert nagyjából 1 héttel később fogant (a teszt is 6 nap késésnél lett extra halvány pozitív).
Toltsd ki es mond meg mit dobott ki.
Amugy meg ha orvoshoz mesz nyugodtan kerdezz , nem harap egyik se :)
Programcsászár lesz esetleg? Mert az 1 héttel a kiírt előtt szokták, hogy nehogy beinduljon a szülés és sürgősségi legyen, ha nagy és fejlett a baba akkor akár 38. hét vége is belefér. Az sem mindegy ugye hogy 35+0 vagy ma vagy 35+6...
Inszemes meg lombikos terhesség idejét is máshogy számolják, ikreket pedig eleve 37. hétre várnak, esetleg ezek valamelyike nem áll fenn?
Vagy még egy egyszerű magyarázat, hogy nem az utolsó menszesz szerinti időpontot írják be, hanem az utolsó ultrahangon mértek szerint számolják (bár ez elég ritka). 35+0. napon mondjuk a fejkörfogatnak 109 mm-nek kell lennie, nálad lehet hogy ez 116, vagy pl. a combcsont 67 helyett 77 mm... És ebből arra következtetnek, hogy nem ciklus közepén fogant, hanem hamarabb, így hamarabb is várható az érkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!