Zalaegerszeg vagy Keszthely? (esetleg Nagykanizsa? ) Melyik városban jobb a szülészet?
Zalaegerszegen szültem az első fiunk. Nagyon gyors szülésem volt, éppen beert az orvosom. Van orvos, aki jobban gyorsít, vaskalaposabb, van aki nem. Vajudni lehet állva, labdán ülve, de kitolni fekve kell. Gatmetszes van, akinél rutin, van akinel nem, ez is orvosfuggo. A szülésznők aranyosak mind. Én a csecsemősökkeel is elégedett voltam. A baba egész nap az emberrel van. Gyermekorvosok is aranyosak, nekem egy doktornő volt negatív példa, de ő talán már nyugdíjba megy.
Most újra terhes vagyok, vas megyébe költöztünk, de az orvosomhoz ragaszkodtam, így 40 km-ről jártam le hozza, sőt most hosszú hetekre, ha szerencsénk van, akkor hónapokra be is feküdtem. A szülésznők tündériek, mindenkinek van egy jó szava. Az orvosokra sincs eddig panaszom, de a saját orvosom azért a favorit. A koraszulott intenzív szuper, a legjobb a megyében.
A másik két kórházban nem szültem, azokról nincs tapasztalatom.
Én is egerszegen szültem(4hónapja) és én is olvastam ezt a cikket.
Volt fogadott dokim vérzések és egyéb problémák miatt. És szülésznőm is mert egy ismerős ott dolgozik(anyám korú, kiskorom óta ismerem szóval nem volt kérdés).
Tény hogy a cikk címe igaz kitolási szakaszra, engem nem különösebben zavart.
A baba születese napján ha akarod éjszakára odaadhatod a nővéreknek hogy ki tudd magad aludni,de persze nem muszály. Nekem például azt mondták hogy pihenjek majd hozzák enni. Még hogy x időt feküdnöm kell(természetes szülés). Miután felkelhettem mentem az én csöppömért és már első este is velem volt.
Én sem panaszkodok senkire. A dokim minden nap jött amikor dolgozott. A szülésznőm is mindíg jött(4es szobában voltam és abból 3an nála szültünk,nem csak hozzám jött). A csecsemösök is aranyosak voltak.
Hogy mennyire gyorsítják azt nem tudom mert én alapból túlhordás miatt feküdtem be úgyhogy nálam az volt a cél hogy beindítsák. 4.nap a diám magától megindult kaptam oxit igaz hogy a fájásaim rendszereződjenek de nem zavart az sem. 8után nem sokkal kerültem a szülőszobára és 10:22kor már a kezemben volt.
Mindent egybevéve örülök hogy minden így történt kivéve a befekvést. Dehát azt nem én választottam.
Amúgy tartózkodásilag akkor én is egerszeghez tartoztam különben keszthely lett volna.
3-as vagyok
Elolvastam a cikket. Nagyjából ugyanazt tapasztaltam. Szülésznők kedvesek, orvosok sokfélèk. Vannak akik jobban ragaszkodnak oxihoz , gatmetszeshez, van aki nem. Ezért kell fogadott orvos, hogy at tudd vele beszelni. Kád, félhomály most sincs a szuloszoban. De az újszülött osztályon most alakítanak ki fizetős családi szobákat.
Köszönöm válaszaitokat! Akkor komolyan leszíjaznak kitoláskor? És az mennyire zavaró? Vagy ez csak így kívülálló laikusként hangzik borzasztóan?
Lehet kérdezni orvos neveket, vagy az oldal nem engedi? Ha nem, akkor írnátok privátban, hogy kit ajánlotok, és ki az akit egyáltalán nem javasoltok?
Még egyszer köszönöm!
Zegen szültem 3,5 éve,fogadott orvosom és szülésznőm is volt. Vajúdhattam állva, labdán vagy fekve, a kitolás is fekve zajlott (semmi lekötözés), de aztán engem császározni kellett. Mindennel elégedett voltam, semmi rossz élményem nem maradt.
Nagykanizsáról több ismerősöm is Zegre jött szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!