Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire gyakori, hogy császár...

Mennyire gyakori, hogy császárnálegvágják a baba arcát?

Figyelt kérdés

Most láttam Facebookon.

Azt se értem ez hogy lehet...

2018. jan. 6. 14:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is láttam a posztot, ráadásul egy ismerősöm babajanak a fejét is megvágták nemrég... nekem 2 hét mulva lesz császárom, így eléggé ráparaztam most erre...De probalok bízni az orvosomban, ha sürgősségi császár során nem volt baj, remélem most se lesz.
2018. jan. 6. 16:10
 12/22 anonim ***** válasza:
60%

Végülis egy heg ami el is tűnhet főleg baba korban vagy egy oxigénhiányos beteg baba. Nem tudom melyik a jobb?

Az idióta orvos meg a babát menti :(

2018. jan. 6. 17:20
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nalam a 3.csaszarnal sertettek meg a pici buksijat.annyira vekony volt a hegem,hogy eppen csak hozzaert a dokim a szikevel es mar at is vagta.

Volt hirtelen kapkodas,hamar ki is kaptak a picit es meg ott rajtam lekezeltek.szerencsere nagyon feluletes karcolas lett csak.kb 2 hetes korara mar egyaltalan nem is latszott.

Tolem meg ott a mutoben bocsanatot is kert az orvosom.egyaltalan nem akadtam fenn ezen.

Jo persze,az mas ha melyen belevagnak,de az sem az orvos hibaja szerintem.ezert nem perelnek.

2018. jan. 6. 17:27
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy mennyire gyakori, nalunk a csaladban egy ilyen eset volt, masikrol meg nem hallottam. Ott a hajas fejbornel lett a vagas a baban, nem is olyan pici (marmint a babahoz kepest), kb 4-5 cm-es. Osszevarrtak, a heg megmaradt, de a hajtol nem latszik.

En nagyon meglepodtem, amikor lattam, kerdezgettem a noveremet, hogy ez hogyan tortent, de nem tudta megmondani, az orvos nem indokolta, csak annyit mondott, hogy elofordul. Nem surgossegi csaszar volt es komplikacio sem volt kozben, tenyleg nem tudjuk hogy sikerult.

Utana nagyon sokaig az eszemben volt, hogy szerencse, hogy ott vagtak meg es nem az arcan, vagy kutacsnal.

Szoval van ilyen, de nem hiszem, hogy gyakori.

2018. jan. 6. 19:36
 15/22 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm babájának a fejecskéjét vágta meg császármetszés közben az orvos. Nem mélyen, nem is látszik, de azért ha nagyítóval keresnéd a heget akkor meglátnád.

Sok császárost ismerek (nekem pl 3 volt, abból kettő sürgősségi) és azon az egyen kívül nem tudok másról, akit megvágtak volna.

2018. jan. 6. 21:28
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőmnek volt sürgősségi császára. Tényleg sürgősségi,mindkettőjük élete veszelyben volt. Ott belevágtak a baba arcába de plasztikázták és nyoma sincs . Gyönyörű kislany lett belőle, aki egészséges és életben van !!! Van mikor a vágás a legkisebb probléma
2018. jan. 7. 08:34
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

A fiam farfekvéses volt, neki a popóján lett egy pici vágás. Nagyon kevés volt a magzatvíz, a burok alatt azonnal ott volt a pici teste, így történt.

Nem látszik azóta, 10 hónapos.

Viszont életben van és egészséges, ami a császár nélkül nem valószínű, hogy így lenne.

2018. jan. 7. 12:47
 18/22 anonim ***** válasza:
53%
Az én fiam faros volt neki a popóját vágták meg 😡
2018. jan. 7. 18:39
 19/22 A kérdező kommentje:

De az mégis "jobb" eset, ha a fenekét vágják meg. Az nem látszik később, nem feltünő helyen van.

Annyira nem pitiáner dolog, mert neki vagy 4 centis mély vágás volt, ami megmarad neki örökre. Bár plasztikával eltüntethető lenne.

Én is császár os voltam, de semmi ilyen nem volt. Öcsém is, pedig nrki tényleg az élete múlott rajta, 6. hónapra született, nem kapott táplálékot, meghalt volna.

2018. jan. 7. 19:25
 20/22 A kérdező kommentje:
De azért elég gyakran előfordul, ahogy olvasom. Szerintem sem kellene annyiban hagyni.
2018. jan. 7. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!