Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák! Ti szülés után hogy...

Anyukák! Ti szülés után hogy tudtatok aludni a kórházban?

Figyelt kérdés
Veletek volt a babátok is? Egyedül, vagy többen voltatok egy szobában? Hány éjszakát aludtatok bent?
2018. jan. 2. 20:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%
6vagyok. Én is azt ajánlom kérj vip vagy kis szobát ha lehet. Én is kértem... még a terhesség közepe felé feliratoztam rá, de sajna tele volt minden egyágyas amikor én szültem.. Hat ez van, ők is feliratkoztak rá és előbb szültek meg.. Kitenni senkit nem szoktak.. Majd legközelebb
2018. jan. 2. 21:21
 12/24 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon rosszul. Eleve minden éjjel 2-kor felkeltem és nem tudtam visszaaludni. Sőt mikor felkeltem azt hittem már reggel van, mert világos volt. 5 ágyas rooming in szobában voltunk, szóval a babával és mikor mennyien, 3-5. Az egyik szobatársam durván horkolt, mondjuk pont ő volt az, akit a szülésem másnapján haza is engedtek. Mondjuk nekem nem ezzel volt bajom, hanem szerintem a saját hormonjaimmal mert izzadtam + rázott a hideg, ezt így felváltva. 3 éjszakát voltunk bent. Első babámnál meg 6 éjszakát voltunk bent de akkor minden baba nagyon sokat sírt és emiatt nem tudtam aludni, akkor mindennap tele volt ugyanaz a szoba amúgy. A szülés utáni éjszakák voltak nekem a legrosszabbak, eleve ugye új ágy, hormonok, non stop szopi stb..
2018. jan. 2. 21:27
 13/24 anonim ***** válasza:
84%
Öt napig voltam benn, császár miatt. Első éjjel két baba volt benn, egyik sem az enyém, akkor viszonylag nyugodtan lehetett volna aludni. Ok, sírtak, de nem én keltem. Csak szintén az izgalom miatt nem tudtam. Utána annyira keveset, (és annyi minden történik ilyenkor egyébként is), hogy teljesen összemosódott minden. Megváltás volt hazajönni.
2018. jan. 2. 21:36
 14/24 anonim ***** válasza:
58%

Kulfold :

Csaszar, 1 ejjelt voltunk bent, a babahoz senki nem nyul, nem viszik el ( nem is adnam , fura a magyar szokas ), 4 en voltunk a szobaban de valasztofalak vannak, egy baba egesz ejjel sirt, par orat megszakitasokal azert tudtam aludni.

2018. jan. 2. 21:45
 15/24 anonim ***** válasza:
70%
Én akkor kivétel vagyok mindkétszer nagyon jókat aludtam a bent töltött napok alatt. Mindkétszer 3 ágyas szobabán voltunk, voltunk is folyamatosan 3-an. Engem más babája nem is zavart, ha a sajátom mocorgott arra ébredtem is. Napközben is tudtam aludni, nem volt folyamatosan látogató a szobában, jó szobatársaim voltak mert mindenkikez apuka meg max a nagyszülők jöttek be kis időre.
2018. jan. 2. 22:39
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy éjszakát voltunk bent. Vagyis felet, mert este 10-kor szültem meg, és hajnali 2-kor kerültünk szobába, délután meg mentünk haza.Nem aludtam semmit. Végig velem volt a pici, orvosi vizsgálatra is mentem vele. Míg reggel zuhanyoztam az apja fogta. 4 ágyas szobába mi érkeztünk másodiknak, és reggelre 3-an lettünk. Mármint 3 anya-baba páros.
2018. jan. 2. 23:34
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én viszonylag tudtam aludtam bent, de azért korántsem kipihenten távoztam. 2 ágyas szobában voltam, volt szobatársam, váltásban 2. Nálunk elvitték estére a babákat, ha valaki kérte, akkor fürdés után visszahozták, de amilyen fáradt volt mindenki, többnyire babák az újszülött osztályon voltak. Még a szobatársam is beadta éjszakára, miután visszakérte, mert nem volt energiája egész éjszaka fönt lenni szülés után. Szóval lehetőségem volt az alvásra, de egyik este nagyon fájt a fejem, másik este a tejbelövés miatt nem tudtam aludni, többin nem tudom már mi volt, de aludni annyira sokat nem aludtam. Hajnalban (5-6 körül) már hozták a babákat, lázmérés, oxi szuri, takarítónő, vizit, reggeli, tornáztató... egész reggel átjáróház volt a szoba, nap közben meg látogatók. A babám viszont nagyon sokat aludt, néha felkelt szopizni, de tőle pihenhettem volna, az egyéb tényezők tettek be.
2018. jan. 2. 23:36
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag sehogy nem tudtam aludni. Négyágyas kórteremben voltunk végig teltházzal, a picik végig velünk voltak, éjjelente folyton sírt valamelyik csecsemő, nappal meg állandóan jöttek-mentek a látogatók a szobatársakhoz (hozzám csak munka után este jött a férjem kb. fél órára, de a folyosón találkoztunk, nem a kórteremben ült, meg anyukam jött be, de vele is a folyosón sétálgattunk). Négy éjszakát voltunk bent, olyan kialvatlan voltam, hogy állandóan fájt a fejem és csak lézengtem. Életem legrosszabb emlékei közé sorolom az ott töltött napokat. A harmadik napon estefelé szó szerint csak sírtam. Amennyiben nem engedtek volna haza a negyedik napon, saját felelősségre hazajöttem volna, mert úgy éreztem, hogy nem bírom tovább, a végkimerülés határán voltam. Rémes volt. Egyedül a kisfiam okozott örömet, de fenti okok miatt nem tudtam kiélvezni a vele töltött első napokat. Mindenképp vip szobát kérj, ha nyugalmat szeretnél.
2018. jan. 3. 00:51
 19/24 anonim ***** válasza:
95%

Ha nagy nehezen csend lett, és a babák és a szobatársaim is aludtak, akkor tuti, hogy valamelyik nővér vagy orvos, vagy mittomén berontott a szobába. Semmi tapintat, semmi óvatosság. Hajnal 5 kor rendkívül fontos volt, hogy lázat mérjünk, amit aztán bemondásra felírtak.

Mindegy is, csak azt nem értem, hogy miért nem hagytak bennünket aludni, ha véletlenül csend volt. Bár a véres lepedőmet nem sikerült 3 napig kicserélni, de a hőérsékletemet azt valami rohadt fontos volt hajnalban dokumentálni.

2018. jan. 3. 06:51
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Olvasva a hozzászólásokat, azért örülök, h hozzánk a szobába nem jöhettek be a látogatók. Kizárólag a folyosónak egy meghatározott részéig jöhettek. Volt tumultus, de inkább ez, mint hogy vadidegenek csináljanak átjáróházat egy újszülöttekkel és frissen szült nôkkel teli szobában. Plusz szerintem higiénia szempontjából sem mindegy, h összebacizzák-e az utcáról érkezôk a szobát vagy sem. :/ Fôleg, h látom, van ahol 5-10 ágyas szobák is vannak, az azért durva.
2018. jan. 3. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!