Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vashiány okozhat valami...

Vashiány okozhat valami problémát a szülés során?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ha császáros leszel utána igen mert vérszegény leszel nem termelődik olyan gyorsan vér, engem nem akartak hazaengedni műtét közben is sokat vesztettem abból a kevéske véremből én saját felelősségemre jöttem haza. Fele vérem nem volt műtét után mint előtte. Egy tized választott el az vérvételes értékeimnél hogy ne adjanak vért. Szedjél vasat jobban jársz... habár akkor meg nem mész wc-re... Ördögikör
2010. jún. 3. 16:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Cékla,sóska,spenót jó vaspótló.
2010. jún. 3. 16:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Hónapokig vastablettát szedtem, de 2 hete abbahagytam mert nem lettek jobbak az eredményeim, és a wc-zés katasztrófa volt (kéthetente egyszer, kínkeservesen, hiába próbáltam mindenféle praktikát, persze aranyér). Sóskát rendszeresen eszem, de nem tudom, hogy mekkora mennyiség kellene, hogy jó legyen az értékem.
2010. jún. 3. 16:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy állsz a homeopátiához. Ezt egy cikkből másolom neked:

"Vashiányos vérszegénység

Már a terhesség elején gyakran vashiányos vérszegénység lép fel sok kismamánál, és ez a terhesség előrehaladásával fokozódhat. A vérszegénység javítására a CHINA golyócska adható, mely segíti a vörösvértestképzést, ezáltal csökkenti a fáradékonyságot is.

Vashiánynál a vasat külső bevitellel kell pótolni táplálék vagy gyógyszerek segítségével, de a vasfelszívódást a FERRUM METALLICUM kiválóan felgyorsítja, javítja."

2010. jún. 3. 16:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is nagyon székrekedéses voltam örök életemben, hát most terhesen még jobban, és még a vasat is szedem. Nekem semmi nem vált be amit itt szoktak ajánlani(lekvár,rostos dolgok,főzelék stb.). Viszont a homeopátiának köszönhetően, megoldódott ez a gondom. Opium 9ch-t használok napi 5 bogyó. Nem is vészes az ára 600ft, és tényleg használ. Ha nem is minden nap de 2 naponta tuti elmegyek wc-re.
2010. jún. 3. 20:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én olyan vérszegény voltam terhesen is, hogy felvetődött a vénás vér. De aztán a dokim mégiscsak ellenezte...

Én minden vasat kihánytam, még azt is,ami pezsgőtablettás volt!

Szülés közben semmi gondom nem volt.

Viszont utána köv. napokon, heteken, hónapokon iszonyat fáradékony, álmos voltam. És nem azért, mert nem pihentem, vagy nem aludtam... Hanem azért, mert nagyon vérszegény lettem, még jobban, mint terhesség alatt.

Néha beveszem a China Rubra nevű homeós bogyót, és most kezdtem 1 hete a HUMET-R szirupot. Érzem a javulást! Pedig fél éve szültem, és azóta már többször mensiztem is...

Ha nagyfokú a vashiány, azt táplálkozással nem lehet pótolni, sajnos:(

Ja, és a babának nem lett semmi baja a vérszegénységemből adódóan!

2010. jún. 5. 15:22
 7/9 anonim válasza:
Sziasztok!!Érdeklődni szeretnék hogy mennyi volt a vasatok amikor terhesek lettetek? és szerintetek mennyi a minimum amivel teherbe lehet esni? v egyáltalán egészséges gyereket szülni? előre is köszönöm a válaszokat!!
2011. júl. 12. 14:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Ne haragudj én értékre már nem emlékszem, csak arra, hogy a doki azt mondta, hogy ez azt jelenti, hogy szinte teljesen üresek a vasraktárak. Terhességem alatt végig vasat kellett szednem nagy mennyiségben, valamint szülés után is még 1 évig. Most hagyhattam abba, hogy 13 hónapos a kisfiam. Egyébként gyerkőc egészségesen született, de 10 hónaposan róla is kiderült, hogy vashiányos, azóta vasat szedünk. Ez egyébként szerintem szinte minden gyereknél előfordul.
2011. júl. 31. 19:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Látom, hogy régi a kérdés, de ahogy én rátaláltam, más is rátalálhat.

A HUMET-R tényleg nagyon jó, nekem is az tette rendbe a vérképem! Szellemileg is frissít, és természetes cucc. Az árát bőven megéri (közel 6000 Ft egy hónapra.

2017. febr. 10. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!