30hetesen itthagyott a védönöm beteg lett, szülésig még vár rám valami kötelező vizsgálat? Mi a méhösszehuzodás?
Hová kell menem tanácsadásra helyi rendelöintézetbe vagy majd a szülö korházamba (ulrahangot ott csinálnak csak) Első terheségem még semmit nem tuddok.
34 hétöl magzatmozgást kell figyelnem,méhösszehuzodásokat is azok mely napszagban vannak?
Szia! Nálunk 30-32 hetesen van uh, aztán a 35. héttől NST. 38. héten vérvétel és uh.
A magzatmozgást előre meghatározott időben kellene figyelni, nálunk azt mondják, hogy du. 5 óra.
Szerintem ha bemész a kórház terhesgondozójába, ott mindent elmondanak, segítenek.
Nálunk Kecskeméten ezek vannak:
30-31.hét ultrahang
32. hét: vérkép és ellenanyag kontroll
36. héttől ctg vagy nst vizsgálat először hetente, a vége felé már két naponta, vagy naponta
Nomeg ír még ilyet a papír:
26. héttől 4 hetente orvosi vizsgálat, vérnyomás, vizelet, súlymérés
26-35 hétig 3 hetente orvosi vizsgálat, vérnyomás, vizelet, súlymérés
36. héttől szülésig hetente orvosi vizsgálat,vérnyomás, vizelet, súlymérés.
Hát elég rajta eligazodni, de kb. látod,hogy mik kellenének.
Szerintem a védőnődet még meg kérdezhetnéd, hogy hová is kell menned tudajdonképpen, hiszen minden városban mások a szokások.
A magzatmozgásokat, meg szégyen, nem szégyen most vagyok 3. babámmal terhes, de én sem tudom, hogy hogyan kéne figyelni, mert nekem sem mondta senki, ha minden nap érzed, akkor semmi gond szerintem, ha nem mozog feltünően, akkor is lehet, hogy fordítva alszik, mint te, de a doki úgyis megnézi, ha valami furát érzel.
Ide írhatsz nyugodtan.Minden kérdésedre válaszol a védőnő.Én is itt szoktam kérdezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!