Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagy babánál miért nem császár...

Nagy babánál miért nem császároznak?

Figyelt kérdés

Három gyerekem van.

Első 21 évesen 26 óra vajúdás 4650g fiú.

Második 28 évesen 8 óra vajúdás 4380g lány.

Harmadik 39 évesen 8 óra vajúdás 4740g fiú.

Talán a lánynál érzem, hogy nem lett volna indokolt a császár, a két fiúnál indokolt lett volna.

Nővérem 3. babája 4950g a 4. baba 5220g és nem császározták.

És hallom, hogy pici 2 meg 2.5 kg- os babák császárral születnek.

Eleve a nagy súly miért nem indok? Persze utólag jó, hogy simán szültem de azt hiszem akkor és ott veszélyes volt.

Született nektek is hasonlóan nagy súllyú babátok simán?

2017. dec. 13. 08:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a súly szàmít,hanem az anyai test arànyai.Pl.nekem olyan a csípőm,ami nagy baba megszülésére is alkalmas.
2017. dec. 13. 09:11
 2/22 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy az elso írja.

A pici 2 kilós korababák meg sokszor azért születnek császárral, hogy a sérüléseket, agyvérzést elkerüljék.

2017. dec. 13. 09:16
 3/22 A kérdező kommentje:

Valószínüleg az enyém is mert meszültem őket, de pl. az első babának beakadt mindkét válla alig tudták belölem kinyomni, a másik fiú pedig bent elakadt valahol de akkor sem császároztak.

Szerintem nagy babánál eleve nagyobb a kockázat ezért nem értem miért nem császároznak.

2017. dec. 13. 09:17
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Legritkább eset az amikor súly miatt csaszaroznak. De akkor is inkább az anyuka méreteit és a fejkörfogatot nézik a babánál. Nem a becsült súlyt!
2017. dec. 13. 09:37
 5/22 anonim ***** válasza:
77%
A téraránytalanságot figyelembe szokták venni, nem mindegy "mekkora" anyuka készül épp megszülni egy viszonylag nagy súlyú gyereket. 5 kilós csecsemő azért annyira nem mindennapos, de ha ti sem vagytok kis termetű, vékony alkatúak, akkor nem indokolt a császár. Ha egy normál magasságú, terhességét is elve túlsúllyal kezdő kismamának lesz aztán nagy gyereke, önmagában ez miatt nem császározzák meg, hidd el, ha Tóth Mari 40 hetes terhesen is 57 kiló és e mellé még esetleg csak 160 centi, látni fogják az ultrahangon a téraránytalanságot. Persze kivételek mindig vannak és normál súlyú babák is beékelődhetnek aztán a szülés során sajnos a szülőcsatornába, de általánosságban elmondható, hogy a téraránytalanság miatti császárokat azért jó arányban tudják prognosztizálni előre.
2017. dec. 13. 09:49
 6/22 anonim ***** válasza:
38%
Egyébként ez érdekes téma, én meg azt nem értettem soha, hogy annyian beszélnek a téraránytalanságról, meg hogy medence méret, haskörfogat, akármi, én 4 gyerkőcöt szültem, normál súllyal, de nekem SOHA nem néztek ilyesmit. Most ötödiket várom, eddig egyetlen egyszer mérték meg a haskörfogatomat, de az is az első trimeszterben volt (nem is értem, mi értelme volt...)
2017. dec. 13. 10:04
 7/22 anonim ***** válasza:
87%

6# azert nert nem a haskorfogatbol jonnek ra h az anyuka medenceje kicsi vagy nem tagul. Sokszor szulesnel derul ki, h nem enged az anya medencéje semennyit.:/

Nekem egybol csaszar lett. Hiaba mentem.mas orvoshoz az is azt ajánlotta. Ugy h nem tudta h az elozo is úgy vállalt volna.

Nagyon pici vagyok, ha engedett vna a csipom akkor se fért volna ki a baba. Pedig átlagos volt.

3790grammos 52cm

2017. dec. 13. 10:53
 8/22 anonim ***** válasza:
37%
Sokszor császároznak súly miatt is, főleg ha olyan helyen szülsz, ahol sok a császár.
2017. dec. 13. 10:55
 9/22 anonim ***** válasza:
72%

Az én környezetemből kiindulva nem igazán számít, hogy az anyuka milyen testalkatú.

Amikor szültem, a mellettem lévő anyukát császározták téraránytalanság miatt, pedig ő egy nagy, magas (szerintem 185 cm volt), széles csípőjű, igazi Xéna alkat volt, mégsem tudta megszülni a 4700 grammos babát.

Aztán bejött az anyja, aki neki a tök ellenkezője, átlag magasság (kb. 165, de nem magasabb) és egy igazi botsáska alkattal és 0 csípővel. Ő meg mesélte, hogy annak idején mindkét 4500+os gyerekét simán megszülte.

Szomszédom is vékony, férfias csípő. Ő meg azt mondta, hogy 2 óra alatt megszülte, az is volt 4200 g.

2017. dec. 13. 11:00
 10/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen méretn€l van téraránytalanság, 165 magas kb. 60 kg vagyok.Szerintem hozzám képest nagy babákat szültem, persze laikusként írom ezt.
2017. dec. 13. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!