Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros gyerekek anyukái!...

Császáros gyerekek anyukái! Tényleg kevésbé kitartóak és kevésbé életrevalóak a gyernekeitek, mert császárosak lettek, és nem "küzdöttek meg az életért"?

Figyelt kérdés

Egy fórumon az egyik hozzászóló -gyakorlatilag több is- így vélekedett, mikor a kérdező a császáros szülésről kérdezett (ő kifejezetten úgy akart szülni).

Én is császárral szeretnék, de eü. indokom is van rá, és nem is elhanyagolható indok.

Összességében én nem szeretnék repedni/szakadni (tudom tudom nem mindenki...), vagy hogy kipréseljék belőlem a gyereket, vagy hogy 20 óra vajúdas után végül sürgősségi császár legyen....Szóval en császárral fogok szülni.

De nem értem, miért vált ez ki ekkora ellenszenvet? Tényleg, komolyan van aki azt állítja, hogy "kevesebb" lesz attól a gyerek, mert császáros? Szóval anyukák, hogy látjátok a saját helyzetetekben?

2017. dec. 4. 11:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
3 gyerekem van mind császárral született. Most várom a negyedik babámat. Szerintem nem feltétlen a szülés módja az ami számít a későbbi évek során, hanem az utána következő évek gondozása. Nyílván a szülésnek az a rsze, hogy volt e komplikáció vagy korábban jött e számít. De egy probléma mentes természetes császár szülés esetén nem.
2017. dec. 4. 14:38
 22/30 A kérdező kommentje:

Nah kedves utolsó, épp az ilyen ítélkezőkről beszélek. Fogalmad sincs semmiről, de osztod az észt minő kényelem ez. Értelmes indokod nincs. Ami a leggyönyörűbb az egészben, hogy az ilyen mániákusan szenvedni akaró anyukák a legidegesebbek és az ő gyerekük szív ezért a legtöbbet. Aki meg könnyít az életén (legalábbis számara könynebbség) az meg idióta mert nem vállal áldozatot. Dehogynem. Fogalmad sincs ki milyen áldozatot vállal a gyerekéert, és lehet az neked smafu, de attól az még áldozat. Egyetlen dologból ne próbád meg m3gítélni, hogy a másik milyen szülő. Nekem mindig is fontosabb lesz, hogy nyugodt és a lehető legkiegyensúlyozottabb tudjak lenni a gyerekem mellett, még ha ez a szuperanyuknak nem is tetszik. Szomorú, hogy hogyan gyötritek a nőtársaitokat egy kis lelki kielégülésért.

Az orvos hozzászóló elmondta, a császáros babákkal milyen komplikációk lehetnek. Ezt kérdeztük is tőle, köszönöm, hogy kaptam rá választ. De nem, nem kellenek a rémtörténetek, és mivel ez nem egy magánrendelés, nem ő az orvosom, nyugodtan megtarhatja magának a többit.

2017. dec. 4. 14:42
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám császárral szült meg. Koraszülött voltam. Én szó szerint küzdöttem az életemért, rohantak el velem a nővérek, mert nem volt szívhangom se. Kb. 2 hónapot voltam kórházban. Egy gyerek talpraesettsége nagyon nem attól függ, hogyan született, bírom, amikor valaki ekkora baromságot ír.

Az igazi ősanyák mondhatják ezt, akik egy nap vajúdás után hozták világra a babájukat. Szó se róla, elhiszem, hogy mekkora megpróbáltatás lehet, akkor is, ha még nem szültem. De egy császár ugyanolyan szülés (némely esetben sokkal rosszabb), mint a hüvelyi. Hatalmas felelősség az is, hogy császárral születik meg a baba, mivel a legtöbb esetben (ahogy nálam is volt) azért csáaszározzák meg az anyukát, mert már baj van. Ha nem tennék, mindkettejük élete veszélybe kerülne.

Ha valakinek elmondanám, hogy császárral született a gyerekem, és elkezdené mondani a hülyeségét, biztos kiosztanám.

2017. dec. 4. 16:20
 24/30 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, ki hogy van vele, de engem teljesen kiborít, mikor buta nők egymást hülyítik a baromságaikkal!

Aztán meg ide kiírják ezt a baromságot, ès csodálkoznak rajta, hogy ítèlkeznek felettük.

Engem nem èrdekel, ki hogy szül. Magasról teszek rá! De! Ne gyártsuk már mindenfèle mendemondát, önigazolást arra, hogy mièrt kèri a császárt! Vállalja, hogy kèrte aztán kèsz! Nem kell itt senkinek magyarázkodni, hogy jaj így, meg úgy! Te ezt választottad, ez a döntèsed! Másnak ebbe nincs beleszólása!

Tudod, kèrdező ez is a felnőtt lèt velejárója, hogy vállalod a tetteid következmènyèt ès a vèlemènyed!

Kevesebb "ítèlkezès" èrne, ha tudnád kezelni a saját döntèseidet!

Az egyik az, hogy kicsit tájèkozottabbnak kène lenni, mielőtt hülyesèget kèrdezel!

A másik pedig állj ki magadèrt!

2017. dec. 4. 16:46
 25/30 anonim ***** válasza:
75%

"Te különben szép kis orvos lehetsz, ha a szüléstől parázó, feltételezhetően császáros kismamát felkészíted a lehetséges komplikációkra úgy, hogy a kutya nem kérdezte :D "

Mondd, te érted is, amit olvasol, vagy csak úgy átfolynak a betűk rajtad, és mindössze egy-egy szó akad be?

Elég szomorú, ha egy orvos nem mondja el a lehetséges komplikációkat, különösen, ha nincs valós egészségügyi indok a programozott császárra. Felelős döntést korrekt információk alapján lehet hozni, nem ilyen femina.hu fórumon meg isten tudja, hol olvasható-hallható hülyeségek, városi legendák mentén. Semmivel nem lett alacsonyabb az oxigénhiányos újszülöttek aránya attól, hogy radikálisan nőtt a császármetszések száma. Természetesen más szitu, ha nincs választás, mert valamilyen egészségügyi okból biztonságosabb műtétet végezni, de akinél nincs ilyen indok, annak igenis tudnia kell, hogy melyik módnak mik lehetnek a következményei. A legnagyobb butaság "homokba dugom a fejemet"-játékot játszani, és felháborodni azon, hogy a "hülye" orvos "rémisztgeti" a kismamákat.

2017. dec. 4. 17:02
 26/30 A kérdező kommentje:

Úristen...

Mostmár bevett szokás, hogy itt kérdezni nem lehet, mert a kérdező buta, döntésképtelen vagy provokatív. Ez az oldal erről szól, és én ugyan nem hiszem, hogy a császárosokra ez igaz, de miért is nem tehetem föl a kérdést és miért is ne tehetném mellé a személyes meglátásom? És az indoklás nem mentegetőzés, egyszerű tényfeltárás.

Az "orvos", ha már objektívan akar beszélni erről akkor miért csak az egyik oldalról ír? Mert a term.ről azt írja egy egészséges fiatal nőnek kb meg se kottyan...de ez mégsem így van a gyakorlatban, szóvak, hogy van ez?

Nem beszélve arról, hogy sima érzelmi dolgokkal kezdi "ha meglátod a kis arcát"...

Jah! És pontosan azért teszek föl ilyen kérdéseket, mert néha jó olyannal is beszélni, aki hasonló cipőben jár, vagy ha nem is ugyanaz a helyzet, de tud megnyugtatót írni, még ha annyit is, nem skell az ilyen rosszindulatú idiótákkal foglalkozni...

2017. dec. 4. 17:28
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

3 gyermekem van, a középsőm programozott császáros, a kicsi és a nagy sürgősségis, egyikükkel sem vajúdtam semennyit.

A középső gyerkőc (6,5 éves, kislány) maga a megtestesült nyugalom, nagyon nehéz kizökkenteni a kis világából, mindenkihez jóindulattal közeledik, imádják mindenhol, mégis simán eléri amit szeretne.

A kisebbik lányom korababa volt, most 4 éves. Maga a tűzrőlpattant kisördög, akkora életösztönnel, amivel én még nem találkoztam.

A nagyfiam 9 éves, hát Őt sem kell a szomszédba küldeni csibészségért, járok is rendszeresen raportra a suliba miatta.

2017. dec. 4. 17:42
 28/30 anonim ***** válasza:
62%
Még egyszer: kedves kérdező, te érted is, amit elolvasol? Úgy tűnik, nem, én pedig nem fogom ismételgetni magam, sem megpróbálni elmagyarázni, mit is írtam a korábbi, teljesen szabatosan, világosan és egyértelműen megfogalmazott válaszaimban. Ha kérdésed van, bátran fordulj ahhoz a kollégához, aki a terhesgondozásodat és/vagy a műtétedet végzi. Sok sikert és jó egészséget mindkettőtöknek!
2017. dec. 4. 20:20
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

1. fiam kitolás előtt lett császár.magas átlagos az iq-ja.vannak képességei amik kimagaslóak,de vannak amik kis fejlesztésre szorulnak.meg nem mondaná róla senki hogy császárral jött világra

A többiek természetes úton születtek.még kicsik nem voltak felméréseken.de mozgásfejlődésben nem látok különbséget

2017. dec. 4. 21:47
 30/30 anonim ***** válasza:

"Egy fórumon az egyik hozzászóló -gyakorlatilag több is- így vélekedett, mikor a kérdező a császáros szülésről kérdezett (ő kifejezetten úgy akart szülni)."

Azért, mert a véranyák állampolgári kötelessége lehordani és minél jobban lehozni az életről bárkit, aki császárt választ... nyilván nulla élettani ismeret birtokában, de minél vehemensebben. Akinek az az össz érdeme és énképének alapja, hogy alul jött ki belőle egy gyerek, annak valmiért fontos mások szülése.

Soha, senki nem lesz attól kevesebb, hogy császárral születik, vagy hogy császárral szül, de hát egyelőre itt tartunk. Engedd el ezeket.

2021. nov. 23. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!