Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem szeretnétek "elbújva" szülni?

Nem szeretnétek "elbújva" szülni?

Figyelt kérdés

Második babámat várom,és elgondolkodtam,hogy sokkal jobban érezném magam ha magam egyedül hozhatnám világra a gyermekem,tudom, hogy hülyén hangzik,meg persze lehetetlen is ugyanis császár lesz,de tudom,hogy sokkal jobban érezném magam ha nem az kellene néznem,hogy mindenhol csak orvosok,nővérek stb.vannak!

Szóval a kérdés csak elméleti,és zárjuk ki,hogy bármi probléma is lehetne szülésnél,akkor ti hogy döntenétek?

Akkor is kórház, vagy egyedül elbújva a világ elől ?

2010. jún. 1. 20:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztonság miatt mindenképp kórház! Engem nem zavartak a mindenholzöldek. Viszont ha magányban tehetetlen lennék, az annál inkább!!
2010. jún. 1. 20:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is a másodikat várom és én igazából elbújva szültem tavaly. Úgy értem ,hogy végig szülésznővel, nyugiban, félhomályban, halk rádiószó mellett, nyugiban. Nem siettettünk semmit, nem avatkoztak semmibe. Ennél jobb nem lehetett volna úgy sem ha kimegyek a prérire. :D
2010. jún. 1. 20:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavart sem a doki, sem a nővér, sem a szülésznő, sem a férjem. Azt hiszem, inkább utáltam volna egyedül lenni. Jut eszembe, egyszer pár percre egyedül is maradtam, mert hirtelen mindenkinek dolga lett, még a férjem is pont kiment a mosdóba, és hangyányit kétségbe is estem. Pedig akkor még csak vajúdtam.
2010. jún. 1. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
Ezeknél a kérdéseknél nekem mindig az önzés áll szemben a biztonsággal. Nagyon sajnálom, és nem akarlak bántani, de eü-s vagyok és nincs az a pénz, amiért egyedül szülném meg a gyermekem, még akkor sem, ha minden a maga rendjén megy! Fertőzések, gyengeség, biztonság, stb. És akkor még tényleg minden simán megy! Ha belegondolok 100x nagyobb lenne bennem a félelem, mint a nyugalom! Akkora a kockázat, amit SOHA nem vállalnék, mert az első és legfontosabb a baba biztonsága! L27
2010. jún. 1. 21:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Én biztosan a kórházat választanám. Megnyugvást adna, hogy ott vannak a közelben az orvosok, a műszerek, mert sajnos bármi adódhat.

De a magánklinikás szüléseknél az ember azt kér, amit akar, szerintem ott megoldható az, hogy a kismama kéri, hogy pl vajúdásnál egyedül lehessen és csak időnként nézzenek rá.

Nekem is császárom lesz, másfél hét múlva. Fogadott dokim van, elmesélte előre az egész szülés menetét. Nálunk az előkészítésnél bent lehet a Párom, a műtétnél viszont nem. Ott 2 orvos lesz bent és gondolom 1-2 nővérke.

Könnyű szülést Neked!

2010. jún. 2. 07:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha tudnam elore hogy minden rendben lesz,akkor otthon szulnek.Nyugodtan a sajat tempomban,ha kell orditanek is,sokkal felszabadultabb lennek,nem lenne rajtam a "Viselkedve"szules terhe.Nagyon szeretnek mar negyedjere ugy szulni ahogy en erzem, ne mindig kivulrol mondjak meg mit kell csinalnom.(Mert en tudok szulni ,ugy mint minden no ).
2010. jún. 2. 10:44
 7/10 anonim ***** válasza:
kórházat választanám a baba biztonsága miatt. bármi lehet. én a sote I-en szültem, az egyágyas vajúdó és szülőszobában tanítókórház, a vége felé jöttek tanulók is. nem zavart tanuljanak. orvos+szülésznő+ férjem is bent volt ez így jó volt. teljes nyugalom volt, tudtam hogy minden felől jó kezekben vagyok, és csak a babára és magamra kellett koncentrálnom. a vajúdás és a szülés is halkan zajlott, amit a másik két szobában szülőkről nem lehetett elmondani, ez zavart is. de biztos hogy kórház.
2010. jún. 2. 11:43
 8/10 anonim ***** válasza:

szia

utolsó vagyok. mért érzel úgy hogy elbújva a világ elől, egyedül szeretnél szülni? mért lesz császárod?

2010. jún. 2. 11:46
 9/10 A kérdező kommentje:

Írtam,hogy csak elméleti kérdés,és ha lehetne előre tudni,hogy minden oké lesz veled és a babával,akkor mit választanátok?,és még így is a kórház lett többségben,azt hittem nem csak én gondolkodok így!?

Azért lesz császár mert az első kisfiam is azzal született,és ennek 17 hónapja,így nem valószínű,hogy hagynak természetes úton szülni!

Tény ha lenne sok pénzem-ami nincs :( akkor biztos,hogy mindent elkövetnék annak érdekében,hogy olyan szülésem legyen amiről álmodom!

2010. jún. 2. 11:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én értem a kérdésed:-)Én mondjuk ötvözném a kettőt.Mondjuk kórházban(magán), csak szülésznő és férj.Külön szoba, semmi infúzió és társai(EDA sem).Minden a maga módján, ha 20 óra akkor annyi.Persze ha nem lenne semmi probléma.

9 hónapja szültem, indíott volt.Á, én ott feküdtem az ágyon, fel sem kelhettem mert infúzió volt rám kötve(oxitocin), a dokik, szülésznők, csecsemősök, takarítók ott rohangáltak fel s alá, én meg szenvedtem.Alig néztek rám.Férjem majdnem csak a végére engedték be, mert teltház volt, mellettem is vagy hárman szültek.CSak függöny választott el egymástól minket.Szóval nem volt épp kellemes.De jó volt hogy kórházban voltam, mert majdnem vákumozni kellett, leesett a szívhangja, de a végére rendben lett minden:-)

2010. jún. 2. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!