Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az egy nap...

Mi a véleményetek az egy nap utáni hazaengedésről szülés után?

Figyelt kérdés
Személy szerint én nagyon nem örülök ennek.Tudom hogy borzasztó az a pár nap bent de eddig is túlélte mindenki. De ami a lenyomósabb indok hogy sokan nem tudjak de vannak olyan fejlődési rendelleneségek amik első jelei napokkal később jelennek meg.Egy védőnő ezek felismerésére nem alkalmasak, olyan fizikai vizsgálatra van szükség ami hazaküldéskor jó esetben precízen el van végezve. Saját tapasztalatból írok, komplikáció mentes könnyű terhesség, császár farfekvés miatt.4. napon hazaengedtek,zarójelentés elött utolsó baba vizsgálat és akkor vett észre egy jelet,amit elmondása szerint korábban fel se lehetett volna ismerni.Igy időben elkezdődött a megfigyelés és kontroll.szerencsére nem súlyos de lehetne súlyos típus is. Ha súlyosabb lett vopna és hónapokkal később veszik csak észre komoly komplikációk alakulhatott vopna ki.A haziorvos fél évvel később mondta elöször hogy most már ő is hallja..Aki ezt megúszta könnyen mondja hogy elég lett volna egy nap.ebbe bele se gondol..
2017. jún. 22. 17:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
32%
majd ha a pár napossal vissza kell menni, mert icterusos, vagy vissza kell menni PKU szűrésre (amit nem lehet megcsinálni, ha a baba nem eszik bizonyos mennyiséget még), visszasírják az anyukák, hogy bent lehettek...
2017. jún. 22. 21:06
 22/39 anonim ***** válasza:
58%
És szerinted PKU-t csak Magyarországon szűrik? Mindenhol szűrik érdekes, máshol is működik, hogy azonnal hazamennek a nők. Szerintem ha a Cambridge-i hercegnének megfelel, hogy 24 órán belül távozik, akkor egy átlag ember gyerekének se lesz baja tőle.
2017. jún. 22. 21:09
 23/39 anonim ***** válasza:
25%
Én Angliában élek, itt is egy nap. Durva hasonlat lesz, de kb. ugyanazért lehet több napot lenni Magyarországon, mint 3 évig ülni otthon a gyerekkel. De persze a magyarok sírnak mindenért.
2017. jún. 22. 21:09
 24/39 anonim ***** válasza:
76%
És tegyünk hozzá, hogy MÉGMINDIG arról van, hogy AKI AKAR, az hazameHET. Nem mindenkit kidobnak. Aki meg haza akar menni, az nem fogja visszasírni azt, hogy ott kell neki feküdni napokat a kórházban azért, hogy a bent töltött 72 órából vagy 1 órát vizsgálják a babát összesen.
2017. jún. 22. 21:11
 25/39 anonim ***** válasza:
74%
Nekünk távozáskor odaadták a PKU lapot, otthon szúrta meg a pici sarkât a gyerekorvosunk, és ő küldte be a vizsgálati anyagot.
2017. jún. 22. 21:12
 26/39 anonim ***** válasza:
83%
25ös voltam, és még annyit tennék hozzá, hogy ez kis hazánkban történt, az Istvánban szültem.
2017. jún. 22. 21:15
 27/39 anonim ***** válasza:
86%

Én jobban jártam volna, ha hazaengednek. Gyorsabban eljutottam volna szoptatási tanácsadóhoz, mert nem ment éppen egyszerűen. A csecsemősök tojtak az egészbe, csak a vállukat vonogatták, hiába kilincseltem segítségért. Tápszert nem adtak, mert bababarát kórház. A gyerek végigordított 2 napot az éhségtől.

A legszebb az egészben, hogy a záróra ráírták, hogy szoptatás rendben megy!!!

Pofám leszakad!

2017. jún. 22. 21:22
 28/39 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó, az bevett gyakorlat, hogy hazudnak a zárón, meg a papírokon. És még felháborodnak, ha szóvá teszed. Meg mikor ráírják, hogy minden tanáccsal elláttak minden felvilágosítást megkaptál, aztán valójában egy büdös szót se szólt hozzád senki. Gusztustalan egy banda a nagyrészük. Mint most túlgyógyszerezték és kicsinálták azt a szegény nénit, aztán főnővéri utasításra meghamisították a papírokat, csak lebuktak vele szerencsére.
2017. jún. 22. 21:24
 29/39 anonim ***** válasza:
68%
Előző vagyok. A PKU-t gond nélkül levették, úgy hogy a gyerek még életében nem evett.
2017. jún. 22. 21:25
 30/39 anonim ***** válasza:
83%

Pár hét múlva szülök Németországban,itt ha probléma mentes a terhesség és a szülés,baba-mama jol vannak,4óra után haza lehet menni bár ezt nem sokan teszik meg,de ha szülés után másnap azt mondom hogy Köszike éppen elég volt a kórházból mi akkor most hazamennénk semmi akadálya!A védőnők jol képzettek,napi kétszer jön ilyen esetben,az egyetlen "igazolandó" dolog,hogy a baba 10napon belül megkapja az U2-t.

Mi haza fogunk jönni ha nem lesz gond a bébivel,és senki nem nézett rám rosszallóan mert meg merek ilyet tenni... Szerintem undorító hogy Magyarországon azért "kell" bent maradni mert csak 3nap után kap a kórház pénzt.És még tapló paraszt stílusban bánnak a kismamákkal,a babát szinte ledobja a csecsemős az ágyra,ha nem nyalsz be csontig és nem "jutalmazod" meg őket akkor felfordulhatsz és még sorolhatnám....

Szültem otthon sajnos,hányni tudnék attól ami ott zajlik.

2017. jún. 22. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!