Fájó aranyérrel szülni?
volt akinek alig bírt ülni, stb. úgy kijött az aranyere?
próbálok már minden kúpot krémet stb., és nagyon fáj.
Doki mondta, ha nem lesz változás beindítják a szülést majd. (jelenleg 36 hetes vagyok valószínű a baba súéya nyomja már)
Még rosszabb lesz szülés után.
Átéltem, bár nekem komplikációk is voltak, amitől az egész alvázam traumásan sérült.
De ami tökéletesen hatott a legdurvább aranyérre is, nőgyógyásszal és proktológussal egyeztetve:
Detralex napi 3x2-t bevenni
Szappanos mosakodás után bekenni az alábbi sorrendben a krémekkel/oldatokkal:
Lydocain krém
Svédcseppel ecsetelés
Lioton gél
Utóbbi visszérre van, de gyakorlatilag az aranyér is az. Két hét alatt tünetmentes lettem, de már az elején napról napra jobb lett.
Szabad terhesen, ha amúgy nincs egyéb probléma. Ezért is írtam, hogy a gyógyszerezés előtt nőgyógyásszal és proktológussal is konzultáltam, illetve ők is egymással.
Más okból a szoptatás nem jött össze, így arra vonatkozóan nincs információm, hogy akkor lehet-e. De a nőgyógyász biztosan tudja a választ, őt érdemes megkérdezni.
A fent leírt Detralexet és a krémeket mind használhattam terhesség alatt, az utolsó trimeszterben egészen a szülés napjáig. Utána 1-2 hét kihagyás volt, mert annyira fáradt voltam és elvonta a figyelmemet a baba, de utána ismét az tett rendbe.
Egy héttel szülés után mentem varratszedésre, akkor az orvos még az asszisztenst is odahívta, hogy nézze meg, ekkora aranyeret ritkán látni, egy kisebb fürt szőlő méretű volt. De nálam vákuumos szülés volt, majd a méhlepényt is ki kellett tépkedni, a baba után az orvos öklét is vagy 15-20 alkalommal megszültem.
Tehát egy normál szülésnél jóval nagyobb traumás sérülésnek volt kitéve az alvázam. (Még a nagyajkak is feldagadtak és belilultak, a hátsó részről nem is beszélve).
Nem tudom, most mekkora :) (jó téma), de nekem nem varrták és pár nap alatt meggyógyult. Az aranyered miatt indítanák be a szülést? Szerintem előbb konzultálj egy proktológussal, biztos fog rá javasolni valamit.
Egyébként vizsgálták, nincs-e trombózis hajlamod, nem javasoltak vérhígítót? Visszér esetén sokszor inkább szoktak adni és hát az aranyér is az.
Mint előttem írták: Detralex
Én a szülés napjáig szedtem. Ez az egy dolog használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!