Indítottak valakinek sülést ballonnal? Milyen volt? Meddig volt bennt? Nagyon fájt? Utána gyorsan meglett a baba?
Figyelt kérdés
41 hetes vagyok, ha a hétvégén nem indul meg, hétfőn a dokim elindítja ballonnal. Nagyon nagyon félek! Kérlek írjátok meg erről a tapasztalaitokat!2010. máj. 14. 19:20
1/6 anonim válasza:
Ballonnal?
Én úgy tudtam, ballonnal 15-24. hét környéki "szüléseket" indítják.
Nekem amúgy tablettával indították.
2/6 anonim válasza:
Szia! Nekem így indították a 37. héten, mert elfolyt a magzatvizem, de nem voltak fájásaim, és nem is tágultam. Szóval: először felhelyezik a ballont, még "üres" állapotban. Nem fáj! Inkább kellemetlen, de nem fáj. Gyorsan megvan. Ezután a ballon szépen elkezd tágulgatni, na ez nekem nagyon gyorsan 4 ujjnyi tágulást eredményezett. Az eleje mikor elkezd tágulni, hát az fáj eléggé, de nem tart sokáig, pár perc, és ki lehet bírni, én tudtam kzöben beszélgetni a többi kismamával. Ha egy adott idő után úgy látják, hogy még nem tágultál eleget, akkor a ballon végére /ami kilóg belőled/ rákötnek egy teli infúziós palackot, ami a súlyánál fogva húzza kifelé a ballont, ezzel is segítve a tágítást, amíg a ballon magától ki nem csúszik /ez sem fáj/. Tudom, hogy ez elég lehetetlenül hangzik, de hidd el, nem lesz semmi baj, nem fog kibírhatatlanul fájni, nincs mitől félned, nekem elhiheted. Ha bármit szeretnél még tudni, kérdezz nyugodtan.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a részletes választ! És csak az eleje fájt, mikor elkezdődött a tágulás?
Felkelhették közben egyébként? Vagy kimehettél pisilni? Fájdalomcsillapítás gondolom szóba sem jöhetett.
Nekem azt mondta a doki, h este kell bemennem a kórházba, akkor teszi fel a ballont, és reggelig bennt hagyja. Nagyon félek :( Annyira reménykedem, hogy elindul addig a szülés, de már csak 2 napom van hátra, és azon kívül, hogy szerda óta részletekben elment a nyákdugó, semmi jel :(
2010. máj. 15. 08:11
4/6 anonim válasza:
Jaaj, utolsó válaszoló vagyok, ne haragudj, nem láttam, hogy kérdeztél még, nem tudtam válaszolni, azóta meg már biztosan megoldódott a válasz, de ha esetleg mégsem, akkor még gyorsan: járkálhatsz közben nyugodtan, erre nem adnak fájdalom csillapítót,mert abszolút nem fáj annyira, hogy szükség legyen rá, hidd el, én is paráztam pedig, de felesleges volt!
5/6 anonim válasza:
Még annyi, hogy kimehetsz közben pisilni is, nem gátol semmiben, nem is érzed, hogy bennt van! Zuhanyozhatsz is. Amikor feltették utána fájt kb 5 percig eléggé, de ennek is örültem, mert tudtam, hogy így megindul a baba kifelé hamarosan. Te is erre gondolj. Utána én már nem éreztem a ballonból semmit! Szóval ne félj! Sok egészséget a picikédnek, és írj majd, hogy mi volt, ha hazajöttetek a kórházból!
6/6 A kérdező kommentje:
Egy nappal a tervezett indítás előtt, megérkezet Viki babó :)
2010. máj. 17. 20:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!