Ismertek olyan történetet, ahol ikerszülésnél az egyik
baba egészséges, a másiknál problémák voltak?
Olyat ismerek, hogy az egyik sajnos meghalt. Ok koraszulotten szulettek.
2017. ápr. 24. 09:57
Otthonszülést nem javaslom, ha esetleg felmerült volna. Geréb Ágnes pere többek között egy ilyen eset miatt folyik. Az első baba gond nélkül megszületett, a második elhunyt.
2017. ápr. 24. 10:06
3/10 A kérdező kommentje:
Én olyat ismerek, hogy az egyiknél minden rendben, a másik csipőficamos és enyhén szellemi fogyatékos. Állítólag oxigénhiány miatt.
Kíváncsi vagyok mennyire gyakori eset, hogy nincsenek egyformán jól.
Én olyat ismerek, ahol az egyik gyerek fél szemére vak, csípőficamos, bokáját is műteni kellett, de most is csúnyán megy, a másik a szülésnél meghalt.
Elég gyakori hogy nem egyforma állapotban vannak, általában az egyik kisebb és fejletlenebb mint a másik.
2017. ápr. 24. 10:15
Nálunk a családban van egy, már 24 éves ikerpár, ahol az egyikük egészségesen a másikuk pedig dongalábbal született. A dongalábút műtötték többször, de már ő is rendben van. Sportol, ami maradt, hogy a termetéhez képest kisebb és szélesebb a lábfeje, de ha nem tudod nem észrevehető.
2017. ápr. 24. 10:42
Én olyat ismerek, ahol anyuka ragaszkodott a természetes szüléshez mind2 baba esetében. A doki kézzel fordította meg a 2. gyerkőcöt, de így is oxigénhiányos lett, hordják fejlesztésre, de sosem lesz 100%os élete.
Ez még régebben történt, 7 évesek a lányok, nem tudom, manapság hagyják-e ezt az orvosok.
2017. ápr. 24. 11:17
A fiúk 9 év körüliek, oxigénhiány lépett fel az egyiknél a szülés közben, ő teljesen szellemi és testi fogyatékos lett-tolószékkel, míg a testvére teljesen egészséges . Természetes szülésnek indult és sürgősségi császár lett belőle.
2017. ápr. 24. 11:23
Nagymamám kétszer szült ikreket, első szülés:a lány egészséges a fiú meghalt, másodjára a fiú egészséges a lány down-kóros.
2017. ápr. 24. 19:07
Nekem a babáim még a pocakban vannak, 5 hét múlva lesz a császár, mindkét baba farfekvéses. Ultrahang alapján a kislánykámmal minden rendben, kisfiamnak sajnos kétoldali dongalába van. Nagyon bízom benne, hogy "csak" ennyi probléma lesz és komplikáció menetes lesz a szülés.
2017. ápr. 27. 16:25
Én látásból ismerek egy fiút, ő teljesen normális, az ikertestvére viszont Down kóros.
2017. ápr. 27. 18:27
Kapcsolódó kérdések: