Ha egy orvos magánrendelésére járok, de a rendes kórházi munkaidejében szülök nála, akkor is "szokás" a szülésért fizetni?
Nos,te teljesen más tészta vagy,mint az alapellátásban részt vevő betegek.Tehát te kapsz egy szolgáltatást,amiért előre meghatározott mennyiségű pénzmagot oda kell adnod a dokinak.Az teljesen mindegy,h ő csak miattad,vagy amúgy is bent lenne a kórházban.Persze erről neked meg számlát kell kapnod.Ugyanúgy,ahogy az eddigi vizsgálatokról is kaptál(?).Ha nem kaptál róla számlát,akkor meg az a feketemunka triviális esete.
Én is így akartam szülni,de amikor a doki bejelentette,h 140 lenne a körülbelüli végösszeg,akkor mosolyogva távoztam a rendelőjéből.
Nem tudom melyik kórházat és dokit választottad, de hagy ezt a dokit a csába. Az ilyentől elvenném a diplomáját és megeteném vele. Válasz egy másik orvost aki emberszámba vesz, és hagyja, hogy akkor szüld meg a babádat, amikor Ő meg akar születni. Ez nem játék, nehogy már a doki jobban tudja, hogy mit akar a babád.
Sok sikert.
Én sem tartom etikusnak az orvosod. Persze az ő szempontjából ez a legjobb, hiszen biztosan nála fogsz szülni, így ő markolja fel a pénzt is.
Én alapjában véve gusztustalan dolognak tartom a hálapénzt, amihez tegyük hozzá, hogy mi betegek hívtuk életre.Egy orvos arra tette fel az életét, hogy életeket mentsen, segítsen a betegeken. Neki ez a hivatása, amiért fizetést kap, az pedig undorító, ha már előre tarifát szab, hogy mi mennyibe kerül nála.
Egyébként várható volt, hogy megszaporodik a mesterséges úton beindított szülések száma, mert ugye jan. 1-től az az orvos, aki éppen nem dolgozik, nem ügyel, nem mehet be a kórházba, ha éppen az ő betege szül, ezt kivédve, a munkanapjaira besorolja a kismamákat, akiknél sorra megindítják a szülést, hogy a "sok munka" (vizsgálatok stb.) gyümölcs ne vésszen el, vagyis hogy ő kapja a pénzt.Vannak azért kivételek, egy ismerősöm orvosa nem kérte, hogy a magánrendelőjébe járjon, ő ajánlotta fel, hogy menjen nyugodtan be a kórházba, amikor ő dolgozik, így nem kell fizetnie a vizsgálatokért, nem mondta meg, hogy mennyit kér, a nővérek is nagyon segítőkészek voltak, pedig senki nem kapott előre semmit, ők hivatásuknak érzik a gyógyítást, nem úgy mint mások.
Én is meggondolnám, hogy ennél az orvosnál szüljek - e!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!