Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha nincs választott dokim,...

Ha nincs választott dokim, tehát ügyeleten szülök, attól még bent lehet majd a férjem a szülésnél? Meg kamerázhatja a picit, mikor elviszik rendbe tenni?

Figyelt kérdés

16+3 hetes vagyok, szóval kicsit odébb van a szülés, csak érdekelne, nem tudom hogy működik...

Ja és Vácon fogok szülni.

2010. máj. 11. 09:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy Vácon hogy működik, de a legtöbb helyen bent lehet egy kísérő a szülés alatt és videózhat, fényképezhet mindent, a baba első perceit is :))
2010. máj. 11. 09:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez kórháztól függ, nem attól, hogy fogadott e a dokid vagy sem. Szerintem ha már bent van, akkor nincs akadálya a kamerázásnak sem. Nálunk a párom ment a csecsemőssel, és fotózott, addig megszületett a méhlepény. Pont jó volt.. :) Szerintem érdeklödd meg a kórházban, hogy ott hogyan mennek a dolgok, mi a szokás!

Boldog babavárást!!

1,5 hós kislány anyuja

2010. máj. 11. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy Váson, hogy működik, de van néhány dolog, ami mindenhol egyformán működik :-D

Egy választott személy mindenképp veled lehet a természetes szülésnél, valahol császárnál is. Ez lehet anyuka, barátnő, férj, dúla stb. Valahol akár 2 embert is beengednek, de egyet tuti.

Nyugodtan lehet fényképezni, videózni stb.

Nálunk a szülésznő is csinált egy közös képet rólunk és az új jövevényről :-D

Ha császáros a szülés, és a kórház nem engedi be a műtőbe a kisérőt, akkor is szólnak a hozzátartozónak és lehet menni fotózni/videózni a súlymérést, törölgetést stb.

Ha bent lehet a császárnál, akkor megkérik általában, hogy az anyuka fejénél foglaljon helyet, hogy ne zavarja az orvosokat.

Nálunk üvegfalas megoldás van, tehát apuka kintről az üveg mögül mindent láthat, de nem mehet be.

Bármikor dönthetsz úgy, hogy jöjjön be valaki melléd a szülőszobára, akkor is, ha addig egyedül voltál. Ilyenkor felhívják azt a személyt aki meg van adva értesítendő személynek a kartonodon.

Az, hogy van e választod orvosod, vagy szülésznőd ezekben a jogaidban nem korlátoz egyáltalán.

Nálam pl. átjáróház volt, már nevettek a szülésznők. Nem szerettem volna a férjemet bent látni. Kezdett anyukám ( 5 gyereket szült), de a sápítozását hallva 10 perc múlva a folyosón kötött ki :-D, jött a nővérem, aki abban a kórházban volt akkoriban orvos, hát ő is repült kb. fél óra múlva :-D, ekkor hívtuk be a páromat, hát nagyon jó érzés volt :-)

Levideózta az egészet (kicsit néha elfordult a kép, amikor nagyot szorítottam a kezén).

A második szülésemnél már egyenesen vele kezdtem :-D

2010. máj. 11. 09:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocsi: nem Váson hanem Vácon :-D
2010. máj. 11. 09:58
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, jó tudni, hogy jogom van ahhoz hogy bent legyen valaki:)akkor majd _Vácon érdeklődöm:)
2010. máj. 11. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia! Nem tudom, de nekem azt mondták, hogy a 30. hétig írásban kell bejelentkeznem, hogyha apás (kísérős) szülést szeretnénk. Ezután majd lesznek foglalkozások amire el kell járni azzal a személlyel akivel bent kívánok lenni a szülőszobán, plusz egy csekk amit be kell fizetni... (Nem Vác)
2010. máj. 11. 12:30
 7/8 anonim ***** válasza:
1. vagyok Hát ez érdekes, de látod, kórházanként változó :)) Nálunk (Kalocsa) nem kellett előre jelezni, nem volt kötelező felkészítés, semmi ilyesmi. Csak a műtősruhát kellett fizetni (1-2 ezer Ft). Legjobb, ha a védőnőtől vagy a dokitól megkérdezed, Vácon hogyan megy ez.
2010. máj. 11. 12:34
 8/8 A kérdező kommentje:
oké, köszi:)
2010. máj. 11. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!