Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vágás - varrás után wc?

Vágás - varrás után wc?

Figyelt kérdés

Még csak terhes vagyok, de sok minden eszembe jut, ami probléma lehet, és ez az egyik. Nektek ha vágni és varrni is kellett, nagy kínokat okozott a vécézés? Vagy hashajtót kell szedni esetleg? Hiszen az friss seb, utána gondolom, alapos tisztogatás kell.

Bocsánat, ha hülye kérdés, első gyerek lesz, semmilyen tapasztalatom nincs.

2017. márc. 7. 21:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
Nem okoz gondot. Csak a félelem tőle. Én már csak tudom. 2x adtak olajat meg 2x gyógyszert, mert nem tudtam elvégezni a nagy dolgom szülés után. Féltem is tőle rendesen, szerintem ezért nem kellett mennem. De nem fájt meg semmi ilyesmi. Persze, a tisztítás nagyon fontos.
2017. márc. 7. 21:54
 2/15 anonim ***** válasza:
47%
Nekem sincs még tapasztalatom, és nem akarlak ijesztgetni se, de nekem nemrég azt mondta egy újdonsült anyuka, hogy neki felért egy második szüléssel...
2017. márc. 7. 22:13
 3/15 anonim ***** válasza:
69%
Én nagyon féltem tőle. Gyerekként egy balesetben megserult a hüvelyem, gátam, össze is varrták és utána nagyon sokáig rettenetesen fájt a wc-zés. De szülés után egyáltalán nem volt vele gond, pedig volt gatmetszesem. Annyi jótanácsot kaptam, hogy kézzel támasszam meg a gátam nagy dolog közben, hogy így érezni fogom, hogy nincs vele baj és nem fogok annyira félni. És tényleg nem fájt az első nagy dolog sem,n pedig rettegtem tőle. Mondtam a dokimnak, hogy én ugyan soha többet nem megyek WC-re. 😁 Erre az volt a reakciója, hogy akkor ő leul az ágyam mellé és megvárja azt a soha többét, mert nem lesz az olyan soká.
2017. márc. 7. 22:22
 4/15 anonim ***** válasza:
70%
Hüvelyszakadás, gátmetszés, rengeteg varrat, brutálisan néztem ki odalent... Nem is mertem nagy wc-re menni, mert féltem, hogy fájni fog, szétszakadok stb. Negyedik napon mondta a nővér, hogy valahogy küzdjem le az irreális félelmeimet, mert amíg bem voltam nagy wc-n, nem engedhetnek haza, mert komoly szövőényei lehetnek, ha a szülést követő 3-4 napon belül nem áll helyre a bélműködés. Szükség esetén gyógszerrel is segíthetnek. Nem akartam gyógyszert, ezért megettem 2 joghurtot, ittam rá 2 dl langyos vizet és mikor éreztem, hogy mennem kell, nem tartottam vissza, ahogy korábban a félelemtől. Nem vot semmi gond, nekem nem fájt, a sebem sem nyílt szét, pedig végbélnyílásig varrva voltam. Még kb.2 hétih minden wc-zés után langyos zuhannyal leöblítettem magam, aztán külön erre a célra kikészített pamut törölközővel leitattam a vizet, nehogy elfertőződjön a sebem. Wc nekem soha nem okozott fájdalmat, a seb viszont két hónapig piszkosul fájt.
2017. márc. 7. 22:25
 5/15 anonim ***** válasza:
79%

Ahol en szultem, az elso este, mikor jottek vizitre kerdeztek h voltam e mar wc-n. Aki nem volt, mar kapta is a hashajtot.

Ketszer szultem, vagtak, varrtak, egyszer sem fajt a wc-zes.

A masodik gyerkocom fel egykor szuletett. Mire atvittek a csecsemoosztalyra, mar regen lemaradtam az ebédrol, pedig nagyon ehes voltam, a vacsora meg meg boven odebb volt. Egy zacsko aszalt szilva volt nalam. Elkezdtem azt enni. Megettem az egeszet. Nem volt szuksegem gyogyszeres hashajtasra. :-)

En ezt jo szivvel tudom ajanlani neked is! ;-)

2017. márc. 7. 22:43
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
Tőlem is szülés másnapján kérdezték voltam-e már wcn, mondtam hogy nem, kaptam hashajtót, semmi gond nem volt. Persze óvatosabban töröltem és használtam zewa nedves wc papírt. Otthon sem volt semmi gond, nem fájt
2017. márc. 7. 23:13
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
Vágtak, varrtak, ráadásul durva aranyerem is volt, féltem tőle, de nem volt semmi gond, nem fájt.
2017. márc. 8. 00:57
 8/15 anonim ***** válasza:
86%

Nekem császárom volt, én a haspréstől féltettem a hasi varratokat, de nem volt gond vele, nem fájt. Adnak gyógyszert, ami megkönnyíti a dolgokat.

(Azért írtam le, hogy császáros tapasztalatot is olvass, mivel nem tudhatod, hogy végződik a szülés, az enyém is hüvelyinek indult, de műtéttel végződött.)

2017. márc. 8. 06:42
 9/15 anonim ***** válasza:
94%
Na, erre járt a pontozótündér... :D :D :D :D :D
2017. márc. 8. 07:44
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem először csak pisilnem kellett, az nem okozott gondot. A nagywc sem igazán. De azért első ingerre nem nagyon mertem kinyomni mert féltem. Aztán sikerült, nem volt gond, de egy percig sem erőltettem túlzottan, amennyi kijött kijött és kész. Asszem több részletben sikerült először. Én azt tanácsolom óvatosan mindent. De sok függ attól mekkora a sebed, nekem 1-2 belső varrat plussz 1 külső szóval az nem volt vészes. De akinek neccesebb volt annak lehet még gliceribes kúp is kell. Ja amúgy ajánlom a rostos üdítőket! Nem szoktam ilyesmiket inni de szülés után tényleg segített a nagydolognál, plussz a tejem is több volt amikor azt ittam! De túlzottan ne foglalkozz ezekkel most, majd jön minden szép sorba. Boldog babavárást! :)
2017. márc. 8. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!